Forsidebilde SurfersBeach

Mumbai Spise

Maten er Indias mest vellykkede eksportartikkel, og de fleste av oss har allerede god kjennskap til indisk mat fra indiske restauranter i Norge. Utvalget i Mumbai er selvfølgelig enda større. Inderne har over hundre forskjellige måter å tilberede kjøtt på og nesten dobbelt så mange måter å tilberede grønnsaker på. Restaurantene i Mumbai har også mye sjømat på menyen i motsetning til store deler av resten av landet.

Apropos kjøtt, så er det ganske begrenset hva slags kjøtt du kan regne med å finne på menyen. Storfekjøtt skal du lete lenge etter, siden kua er hellig i India. Svinekjøtt serveres heller ikke mange steder, så hovedsakelig vil du bli tilbudt kylling eller lam.

I Mumbai kan du prøve flere av rettene fra den nordlige delen av India med chappati ved siden av, du kan prøve sterke karriretter fra den sørlige delen av India med ris eller grønnsaker, retten gujarati thalis med sine utallige vegetarvariasjoner eller delikat ferskvannsfisk fra Bengal.

De fleste bedre hotellene har indiske retter på menyen, men de mindre restaurantene er også vel verdt et besøk siden de kan tilby en mer autentisk, lokal atmosfære enn luksushotellene.

Mumbais egne innbyggere spiser mange av måltidene fra gatebodene som står tett i tett langs de mest trafikkerte handlegatene. Blant de mest populære rettene er pav bhaji, en type velsmakende brødlefse fylt med grønnsaker og krydder. Kinesisk mat er også svært populært.

Bestiller du retten Bombay duck, vil du kanskje bli overrasket når retten blir servert. Den består ikke av and som man skulle tro, men av tørket fisk.

De fleste er vel oppmerksomme på at indisk mat kan være sterkt krydret, så spør kelneren på forhånd hvis du ikke er komfortabel med det. Spesielt karrirettene fra Goa-distriktet er ekstremt sterke; herfra kommer den berømte vindaloo.

Dessertene vil kanskje være i søteste laget for skandinaviske ganer med alle sine kaker gjennomtrukket av sukker og honning, men kulfi-iskrem er unntaket. Den er mer kremaktig enn vestlig is, ofte lagd av kokt vannbøffelmelk. Den fås i flere smaksvarianter som mango, kardemomme eller pistasj.

Mostar-guiden!

  • Reiseguide Mostar

    Få byer var så mye i media under krigen på Balkan som Mostar. Fremdeles assosierer vel nordmenn navnet Bosnia Hercegovina mer med...

  • Fly til Mostar

    Det finnes ingen direkteruter fra Norge til Mostar. Skal du fly helt frem, må du regne med to mellomlandinger (vanligvis en i...

  • Klima i Mostar

    Tabellene under viser deg viktige gjennomsnittsdata når det gjelder vær og klima i Mostar. Nederste kolonne viser tallene for...

  • Attraksjoner i Mostar

    Mostar er fødebyen for flere kjente forfattere , og er også populær som arena i flere bøker , filmer og tv-program.Av lokale...

  • Shopping i Mostar

    Mostar frister med smale gater med små butikker, og det er som å bli stilt tilbake i tid. Håndverk laget etter gamle tradisjoner i form av...

  • Spise i Mostar

    Den tradisjonelle maten i Mostar ligger nært opp til det tyrkiske kjøkken, men har også blitt påvirket av sentraleuropa. Noen av...

  • Hotell i Mostar

    Mostar har overnattingstilbud i de fleste prisklasser, fra en seng i et enkelt gjestehus for noen tiere, eller et rom med bad og...