Forsidebilde SurfersBeach

Attraksjoner i Sevilla

sevilla katedralen4

Katedralen (Catedral de Sevilla)
Sevillas fremste landemerke og blikkfang er den enorme og storslagne katedralen. Dette er verdens største gotiske katedral, og har sine røtter fra slutten av 1100-tallet, da araberne bygde byens hovedmoské her. Du kan fortsatt se den indre hagen, Patios de los Naranjos eller Appelsinhagen, med en fontene fra 400-tallet. Katedralens imponerende 98 meter høye klokketårn var egentlig moskeens minaret.

Dagens struktur ble bygget i perioden 1434-1517. Inne i katedralen er også det siste hvilestedet til Christopher Colombus, eller Cristóbal Colón, som han heter her.
Katedralen kan besøkes mellom 0930 til 1600 mandag til lørdag (1100 til 1700 på vinteren), og fra 1430 til 1800 på søndager. Inngang rundt 60 kroner.
Adresse: Plaza del Triunfo



Alcazar
Like sør for katedralen er inngangen til Sevillas kongelige palasskompleks, Reales Alcazares. Dette ble bygget på 1300-tallet for de katolske kongene Alfonso X og Pedro I, selv om det ser ganske arabisk ut i utforming og arkitektur. Ikke minst pga sine mange borggårder, søyler og fontener. Forklaringen er de mauriske byggmesterne.

Selv om du kunne brukt timesvis i palassene, bør du også få med deg de vakre og velholdte hagene, med sine labyrinthekker, appelsintrær og utsmykkede fontener. Åpent fra 0930 til 1900 tirsdag til lørdag (til 1700 på vinteren), og fra 0930 til 1700 (1330 på vinteren) søndager. Inngang cirka 55 kroner. Adresse: Plaza del Triunfo

Archivo General de Indias
Også like ved katedralen ligger Archivo General de Indias, som er det spanske imperiets hovedarkiv med kart og dokumenter fra koloniseringen av Den Nye Verden. Her er over 80 millioner sider i nesten ni kilometer med bokhyller, med personlige, håndskrevne rapporter fra Colombus, Pizarro og Cortes.

Du finner bykart over de nye koloniene og den beryktede bulletinen fra den korrupte pave Alexander VI som delte verden i to mellom Spania og Portugal i 1493. 
Adresse: Plaza del Triunfo


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Sevilla - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

Torre del Oro (Gulltårnet)
Dette var opprinnelig et arabisk vakttårn som befant seg på et av bymurenes hjørner på 1200-tallet, med utsikt over elven. Navnet stammer fra tiden da conquistadorene oppbevarte gull fra Amerika her, og toppen av tårnet skal ha vært dekket av gullfliser. Tårnet har også vært brukt som havnekontor, kapell fengsel og kruttlager.

I dag kan du besøke Sevillas sjøfartsmuseum her, hvor du kan se gamle kart, dokumenter, antikke gjenstander og modeller av båter fra Spanias stolte marine historie. Inngangspenger hvor barn har halv pris. Åpent 1000 til 1400, stengt mandager. Adresse: Paseo de Cristóbal Colón

Isla Magica
Nord for sentrum, på øya Isla de la Cartuja i Guadalquivir-elven, ligger et par av Sevillas fremste attraksjoner. Først og fremst gjelder dette den store fornøyelsesparken Isla Magica, som har åpent fra april til oktober, sjekk nærmere tider på hjemmesiden.  Parken har den spanske kolonitiden som tema, med piratshow og indianere i tillegg til alle karusellene og berg-og-dalbanene. Prisen for et dagspass ligger rundt 190 for voksne og 135 for barn.

Museo de Bellas Artes
Sevillas kunstmuseum, beliggende i et gammelt kloster, åpnet allerede i 1835. Her får du full innføring i spansk kunst, og alle de gamle mesterne som Goya, Murillo og Ribera er representert. Inngangsbilletten koster rundt 15 kroner for ikke-EU-borgere, åpent alle dager unntatt mandager.
Adresse: Plaza del Museo 9

Maestranza Tyrefektingsarena
Selv om mange skandinaver tar avstand fra tyrefekting, er denne folkeforlystelsen dypt inngrodd i kulturen i Andalucia, og de beste tyrefekterne er superstjerner og A-kjendiser i Sevilla. Tyrefekting kan være en temmelig blodig affære, så et alternativ kan være å ta en guidet omvisning på arenaen og muséet i samme bygg. Disse starter hvert 20. minutt.

Sevillas tyrefekterarena er en av de eldste og mest prestisjefylte i hele Spania, med plass til rundt 14000 tilskuere. Den ble påbegynt i 1761 og ligger ved elven i El Arenal. 
Adresse: Paseo de Cristóbal Colón

Macarenabasilikaen
Denne kirken i Macarenadistriktet nord for Sevillas sentrum er hjem for statuen Håpets jomfru, eller Virgen de la Esperanza Macarena. Dette er Sevillas fremste helgen, og tyrefekternes beskytter. Spania og Andalucia er ekstremt katolsk, og her får du et lite innblikk i den kult-lignende feiringen som trekker titusener av skuelystne i den hellige påskeuken, Semana Santa.

Inngang er gratis, men du må betale en liten sum for å besøke kirkens tilhørende museum. Kirken er forholdsvis moderne, og ble bygget på slutten av 1930-tallet. Like øst for kirken starter forøvrig den lengste resterende delen av de gamle bymurene som omsluttet det muslimske Sevilla.
Adresse: Calle Bècquer 1

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Palanga-guiden!

  • Palanga

    I skrivende stund er det mulig å fly direkte til Palanga i Litauen. Palanga er nær sagt så langt unna du kan komme hovedstaden...

  • Fly til Palanga

    Palanga Airport ligger nær de store feriebyene Kaleida og Palanga (IATA=PLQ) og er en relativt liten internasjonal flyplass, og...

  • Hotell i Palanga

    Det er ikke vanskelig å finne seg et greit hotellrom i Palanga, med unntak av noen hektiske sommeruker når byen står på hodet på grunn...

  • Spise i Palanga

    Palanga er en typisk turistby. Og med en haug glade sommergjester er det nødvendigvis de mest avanserte restaurantene som står i...

  • Attraksjoner i Palanga

    Som en typisk badeby er det ikke å forvente at Palanga har like mye å tilby som hovedstaden Vilnius av typiske attraksjoner. Men denne...

  • Klima i Palanga

    I likhet med oss andre her nord i Europa, har Litauenog Palanga fire klart definerte årstider. Selv om kystbyen Litauen ikke har...