Forsidebilde SurfersBeach

Spise i Palanga

palanga-basanaviciaus-gatve. Photo: Thomas Pusch. GNU License

Palanga er en typisk turistby. Og med en haug glade sommergjester er det nødvendigvis de mest avanserte restaurantene som står i fokus. På den annen side har du utallige muligheter når det gjelder steder hvor du kan møte andre feststemte mennesker. Og selv om du ikke finner gourmetrestauranter over en lav sko, så er utvalget stort og bredt. Og prisene er, etter vår målestokk, behagelig lave.Den lokale maten består i hovedsak av kjøttretter av forskjellig slag, ofte med tykke sauser. Litt overfladisk kan maten karakteriseres som litt kjedelig og bondsk.  Menyene på litauiske restauranter har logisk nok også en tendens til å inneholde mye mat fra det russiske kjøkken.  Men typiske fastfoodkjeder brer om seg, og med det også mat vi kjenner godt hjemmefra. Lokale drikkevarer er derimot alltid populært. Det være seg litauisk vodka og likør, eller øl av ypperste kvalitet.

De aller fleste restaurantene finner du på paradegaten Basanavičiaus. Og det er bare å gå i turistfella. Det er ikke mye annet å velge mellom, og kvaliteten på mange av restaurantene på denne turistgaten er helt grei!

Utvalgte restauranter i Palanga

Restauranten DeCubai Basanavičiaus 28 er på mange måter Palanga i et nøtteskall, og den alle snakker om. Restauranten holder åpent fra 1000 til 0100 året rundt, og har til tross for navnet, ingen ting med Cuba å gjøre. Maten er nemlig av den lokale sorten. Uformelt og populært er DeCuba, og her summer voksne og barn rundt omkring nær sagt fra morgen til sent på kveld. Ta turen til restaurantens hage, som er en eksotisk turistopplevelse i seg selv.

Liker du pizza så kan vi foreslå Čili Pica på Basanavičiaus 45. Dette er det beste du får av pizza i Litauen, og beliggenheten nær havet er slett ikke ille. Spis ute hvis været er bra og kos deg. Hyggelig betjening er også et pluss!

Et billig pubmåltid får du på Devintam Danguj i Basanavičiaus 14. Maten er enkel, men god. Ta en kebab og slapp av med en øl. Åpen fra kl 1200 til 2400.

En av Palangas beste restauranter er etter sigende Feliksas som ligger i gaten Vytauto 116. Her er kjøkkenet internasjonalt og stemningen ofte høy på kvelden. Feliksas ligger litt utenfor sentrum og holder åpent fra tidlig morgen til midnatt alle dager. 

Uteliv i Palanga

Utelivet i Palanga utøves gjerne på høygir. Er du her om sommeren vil det store inntoget av turster fra Russland og nasjonens egne folk fra andre steder i Litauen, sørge for at et mer eller mindre lystig drikkelag aldri langt unna. Men det er også mange barnefamilier her, så helt ville tilstander er det ikke.

Vodka og øl drikkes i mengder, og Palanga har dessuten sine egne mikrobryggerier. Har du sans for øl så ta turen til Pas Juozą hvor familien har produsert eget øl av høy kvalitet siden 1995. Her er det utallige muligheter til å aktivere seg utover det å drikke øl. Se blant annet den spektakulære skulpturparken, spill basketball eller ri på en hest. Adressen er Žibininkų som befinner seg ca 7 kilometer nordøst for Palanga.

Er du 18 år, eller ønsker du skulle være det igjen, så anbefaler vi til slutt smått legendariske Laukinių Vakarų Salūnas på hovedgaten Basanavičiaus 16. Her arrangeres Miss wet T-shirt-konkurranser og ølstafetter over en lav sko. Og stedet stenger garantert senere enn vi klarer å holde oss våkne. Dvs. 0600 på morgenen. Og etter en dusj og rask frokost, så rekker du såvidt å komme tilbake når det åpner for neste dag, tre timder senere (0900 på morgenen). Lykke til!

Palanga-guiden!

 • Palanga

  I skrivende stund er det mulig å fly direkte til Palanga i Litauen. Palanga er nær sagt så langt unna du kan komme hovedstaden...

 • Fly til Palanga

  Palanga Airport ligger nær de store feriebyene Kaleida og Palanga (IATA=PLQ) og er en relativt liten internasjonal flyplass, og...

 • Hotell i Palanga

  Det er ikke vanskelig å finne seg et greit hotellrom i Palanga, med unntak av noen hektiske sommeruker når byen står på hodet på grunn...

 • Spise i Palanga

  Palanga er en typisk turistby. Og med en haug glade sommergjester er det nødvendigvis de mest avanserte restaurantene som står i...

 • Attraksjoner i Palanga

  Som en typisk badeby er det ikke å forvente at Palanga har like mye å tilby som hovedstaden Vilnius av typiske attraksjoner. Men denne...

 • Klima i Palanga

  I likhet med oss andre her nord i Europa, har Litauenog Palanga fire klart definerte årstider. Selv om kystbyen Litauen ikke har...