Forsidebilde SurfersBeach

Spise i Costa Rica

costa rica gallo pinto at breakfast

Ikke forvent deg de store kulinariske opplevelsene i løpet av ditt Costa Rica-besøk. De typiske lokale rettene består stort sett av svarte bønner og ris, gjerne tilsatt diverse grønnsaker og litt krydder, med tortillas til. Men til gjengjeld er denne maten både rimelig og tilgjengelig så og si overalt.



Photo: Typisk frokost i Costa Rica - Gallo Pinto By James Diggans from Washington, DC, USA - Gallo Pinto, CC BY 2.0


Lavlandet ved den karibiske kysten har imidlertid adoptert matkulturen fra de karibiske øyene, først og fremst Jamaica, og her kan du regne med å få servert atskillig mer eksotiske og smakfulle retter. Naturlig nok er sjømat mer vanlig her enn i høylandet.

Hvis du ikke ønsker å eksperimentere i matveien når du er ute på reise, finner du i Costa Rica de samme internasjonale kjedene som i resten av verden. Både McDonalds, Pizza Hut, KFC og TGI Fridays har funnet veien til de store byene, og du finner alltid en kinesisk eller indisk restaurant.

Landets beste restauranter finner du i hovedstaden San Jose, og det er ikke spesielt dyrt, ikke engang på de mest eksklusive. Du skal være ganske så ekstravagant for å klare å bruke over 300 kroner på et måltid, hvis du unngår å gå løs på importerte vinflasker.

Kaffe og annen drikke i Costa Rica

Costa Ricas kaffe er i verdensklasse, og et av landets viktigste eksportprodukter ved siden av bananer. Så godt som alle drikker kaffe, også barna. Kaffen serveres som oftest med melk og sukker, så be om cafe negro sin azucar (svart kaffe uten sukker) hvis du foretrekker den svart. Kaffe serveres vanligvis bare til frokost og lunsj, nesten ingen drikker kaffe sent på dagen.

Vin har ingen tradisjoner i Costa Rica, men det lokale ølet er lyst og godt og drikkes ofte til maten. De vanligste merkene er Pilsen, Imperial og Bavaria. Og pass deg for det sterke, blanke sukkerbrennevinet guaro.

Det er ofte et svært godt utvalg i juice fra tropiske frukter som det kan bli lenge til neste gang du får muligheten til å drikke i nypresset form, så ta for deg! Pasjonsfrukt, mango, papaya, ananas og guava er bare noen av de velsmakende og friske variantene som venter.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Rijeka-guiden!

  • Rijeka

    Kroatia har tilbragt flere årtier i skyggen av sine middelhavsnaboer Italia og Hellas. De senere årene har imidlertid nordmenn...

  • Klima i Rijeka

    Rijeka har et subtropisk klima.  Det innebærer varme (meget varme) somre, og milde vintre med mye regn. Rijeka byr på nærmere 2000...

  • Hotell i Rijeka

    Med mer enn 70 hoteller i en omkrets på 10 kilometer fra sentrum forstår du nok at det er godt med overnattingsmuligheter i og...

  • Rijeka Leiebil

    Leiebil i Rijeka Det er ingen sak å kjøre bil i Kroatia.  Det er ikke ulikt ellers i Sør-Europa. Veiene er helt ok, og leiebil...

  • Spise i Rijeka

    Spise i Rijeka Vi ble overrasket over det store antallet restauranter i Rijeka.  Spesialiteten er sjømat, men du får selvsagt...

  • Shopping i Rijeka

    Shopping i Rijeka Du reiser ikke til Rijeka for å shoppe haute couture, men snarere rimelige klær og sko.  Dessuten er byen et...

  • Bli kjent i Rijeka

    Bli kjent med Rijeka! Rijeka startet sitt liv under navnet Tarsatica for over to tusen år siden, og har opp igjennom årene vært...

  • Turist i Rijeka

    Turist i Rijeka De aller færreste turister vil vurdere å reise til Kroatia for å tilbringe hele ferien i Rijeka til tross for at...

  • Attraksjoner i Rijeka

    Attraksjoner og severdigheter i Rijeka Besøker du Rijeka så skal du selvfølgelig ta deg tid til å rusle rundt i gågaten for...

  • Rijeka Fly

    Fly og flybilletter til Rijeka! Nå er det mulig å fly direkte til Rijeka fra Norge.  Og det er ikke noe dårlig sted å starte...