Forsidebilde SurfersBeach

Skopelos

skopelos town from hill

Skopelos er en øy som lenge har levd delvis skjermet for den verste masseturismen, en årsak er naturlig nok at den eneste praktiske måten å komme hit er en 50 minutters fergetur fra naboøya Skiathos. Skopelos er en øy som møter sine turister med genuin gjestfrihet og hit kommer man for å nyte storslått natur og leve late dager i søvnige landsbyer eller slappe av på hyggelige badestrender.

Den tidligere så avslappende øya fikk et lite sjokk etter at musikalsuksessen Mamma Mia ble filmet, og nettopp Skopelos ble valgt som et av de viktigste områdene for filmen. Dette har ført til et rush av turister som skal følge i "ABBAs fotspor". Heldigvis har ikke Skopelos tatt helt av i forbindelse med dette, og vi forventer og håper at øya snart er tilbake til sine gamle og litt søvnige stil.

Finn billigste hoteller på Skopelos med markedets største og beste søkmotor for hoteller!

Bli kjent med Skopelos

Skopelos har vært under en rekke herredømmer, blant annet under Aten, Venezia, Romerriket og Kongeriket Makedonia.

Skopelos er ikke spesielt liten, sammenlignet med mange av de andre ferieøyene i Hellas. Øya har et areal 96 kvadratkilometer. Den ligger i Egeerhavet midt mellom Thessaloniki i nord og Aten i sør i Hellas. Landskapet er bortsett fra de bratte klippene langs kysten nord på øya grønn med skoger og olivenlunder, og minner faktisk om Toscana i Italia.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Skopelos-guiden!

  • Skopelos

    Skopelos er en øy som lenge har levd delvis skjermet for den verste masseturismen, en årsak er naturlig nok at den eneste...

  • Fly til Skopelos

    Du kan fly til Skiathos med charterselskaper som f.eks. Apollo eller rutefly til Aten og videre der med innenlandsfly....