Forsidebilde SurfersBeach

ljubljana elvecruise

Hovedstad: Ljubljana
Folketall: ca. 2,1 millioner (2015)
Tidsforskjell fra Norge: ingen
Valuta: euro (EUR)
Språk: Slovensk (over 90 %) og serbo-kroatisk
Nasjonaldag: 25. juni
Religion: Kristendom
Landegrenser: Østerrike, Kroatia, Ungarn og Italia
Styreform: Parlamentarisk demokrati
Klima: Middelhavsklima langs kysten. Kontinentalt klima med milde til varme somre og kalde vintreSlovenia og landets historie 
De fleste nordmenn har ingen umiddelbare assosiasjoner med Slovenia, og mange vil nok ha store problemer med å plassere landet riktig på et Europa-kart. Men denne tidligere jugoslaviske delstaten er et vakkert lite fjelland plassert mellom Adriaterhavet og Alpene, med en ørliten kystlinje kilt inn mellom Italia og Kroatia.

Den første slovenske staten oppsto på 600-tallet etter århundrer som en del av Romerriket. Opp gjennom årene har regionen vært annektert av Østerrike/Ungarn siden 1335, ble Slovenia en del av Jugoslavia etter 1.verdenskrig, og var i 1991 den første av de jugoslaviske delstatene til å løsrive seg. Sammenlignet med resten av Jugoslavia, kom Slovenia seg forholdsvis helskinnet gjennom Balkankrigen. Det er i dag en demokratisk republikk, som ble medlem av EU i 2004.

Slovenia som turistdestinasjon
Slovenia er et lite land som du rekker å se mye av på kort tid hvis du går inn for det. Hovedstaden Ljubljana er en usedvanlig trivelig by med et sjarmerende midddelaldersentrum, og har alle forutsetninger for å bli nordmenns neste favorittreisemål, bare noen setter opp en direkte flyrute dit.

Slovenia har også flotte strender, et vakkert fjellandskap med pittoreske borger og gotiske slott, klare blå elver ypperlig for fluefiske, og den nydelige Bled-sjøen midt i de julianske alpene.

Slovenerne selv er et gjestfritt og entusiastisk folkeslag som kan minne mer om sine fyrrige naboer italienerne enn det slaviske folkeslaget de faktisk er en del av. Det er også lett å komme seg rundt i Slovenia, enten med leiebil eller med landets rimelige og effektive jernbane og rutebussnett.

Et besøk til Slovenia vil for de aller fleste bli en usedvanlig hyggelig overraskelse, nettopp fordi de færreste har noen forventninger til landet.Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Reiseplaneten har svar på mange av disse spørsmålene.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.