Forsidebilde SurfersBeach

Legendariske Stureplan

Stockholm Spybar Aplusnyc

Stureplan er mye mer enn et torg i Stockholm. Dette er også mer enn finanssenteret i Sverige. Det er nemlig Nordens hippeste utelivsområde. Hvis du savner trendy nattklubber med lange køer, dørvakter som nyter sin rolle med diktatorisk makt, dyre drinker, blonde jenter (og menn), så har ikke Stureplan sin like her nord i Europa.

Foto: Aplusnyc - cc-lisensSentral beliggenhet og mange nattklubber

Stureplan finner du mellom Norrmalm og Östermalm og gatene Sturegatan, Birger Jarlsgatan, Biblioteksgatan og Kungsgatan møtes alle her. Fra torsdag til lørdag er atmosfæren svett og sminket. De aller fleste klubbene har 23-års grense, selv om det på oss kan virke som billedskjønne blondiner fint kan gå under denne grensen. Men denne regelen gjelder absolutt ikke for hannkjønn, spesielt ikke hvis du ikke har en rimelig høy kjendisfaktor. Og, husk at du ikke kommer i hawaii-skjorte og sandaler. Da kommer du garantert ikke inn.

Kjendiser, politikere og mange "wannabees"

Du skal ikke drikke mange Margaritas før du ser den første kjendisen eller politikeren på Stureplan. Kjente Mona Sahlin er plassert på 7. plass på Stureplans egen politiker-party-liste. På toppen av tronen finner man hennes partikollega Leif Pagrotsky som har gjort et eget DJ-set på en av klubbene, (Humlan).

De beste og mest kjente klubbene på Stureplan

Sturecompagniet

Klassikeren er Sturecompagniet. Du finner denne klubben på Sturegatan 4. Aldersgrense 23 år kjernemålgruppen er fra denne alderen og opp til 30 år. Åpningstider er torsdag til lørdag fra 2300 til 0300.

Hell's Kitchen

Nattuglene velger Hell's Kitchen. Hells Kitchen Ligger også i Sturegatan 4 og har åpent fra 2300 til 0500. Aldersgrensen er 23 år. Dette er stedet som har hatt besøk av P Diddy og Timbaland. Regn med 200 kroner i cover charge.

White Room

White Room er populært og har åpent for alle fra 21 år. Åpent onsdag og torsdag fra 2400 til 0500. Fredag og lørdag åpner White Room en time tidligere, men stenger like sent. Klubben har vært en stor suksess siden starten i 2005. Adressen er Regeringsgatan 61.

Spy Bar

Stockholm Spybar Benjamin Fritz
Legendariske Spy Bar i Stockholm har også et spesielt eksteriør. Foto: Benjamin Fritz, CC-lisens

The Spy Bar må besøkes. Baren er på grensen til å være legendarisk og er kanskje Stockholms mest kjente nattklubb. Åpent onsdag til lørdag fra 2200 til 0500. Aldersgrensen er 23 år og adressen er Birger Jarlsgatan 20.

Ambassadeur

Ambassadeur er ganske ny og har blitt et veldig populært sted. Klubben befinner seg i Kungsgatan 18. Her er klientellet voksent og aldersgrensen er 25 år. Stedet har en rekke temapartier. I skrivende stund avholder Radio 107,5 sjøslag med avsluttende "jättefest". Åpningstider er fra 2200 til 0400 fredager og lørdager.

Komme seg til Stockholm

Dette er vår nærmeste hovedstad og det er utallige avganger hver eneste dag mellom Norge og Stockholm. Prisene er fra noen hundrelapper til ca 1500 kroner. Og fester du til 0500 på en av nattklubbene er det jo bare å ta taxi til Arlanda og morgenflyet hjem! Finn billigste flypriser her!

 

Reiseguider Sverige

  • Gotland

    Gotland har en fascinerende historie og under vikingtiden var øya et av europas rikeste steder.  Vikinghistorien sammen med godt...

  • Gøteborg

    Reiseguide Gøteborg! For de aller fleste nordmenn vil Gøteborg være den nærmeste storbydestinasjonen utenfor Norges grenser....

  • Stockholm

    Stockholm er ”Nordens Venezia” der den ligger med alle sine broer og kanaler. Stockholm er bygd på 14 øyer. Skjærgården mot...