Forsidebilde SurfersBeach

De minste hotellene i verden

Kapselhotell Tokyo 1 Kojach - cc-lisens

Har du hørt om kapselhotell i Tokyo?  Kunne du tenke deg å bo på et hotell hvor rommet er to kvadratmeter? Og hvor naborommet er boksen over deg? Hvorfor ikke teste et kapselhotell på neste ferie? Enkelte har sammenlignet det med å våkne opp i et kapselhotell med scenene fra Stanley Kubricks film 'A space Odyssey'.

Trangere kan du ikke bo. Foto: Kojach (cc-lisens) Flickr

Mest vanlig i Japan

Kapselhotell er mest vanlig i Japan. Kanskje ikke så rart med tanke på befolkningstettheten i dette landet. Og vi har jo alle sett hvordan man pakker folk inn i t-banevognene. Du finner Kapselhotell i flere storbyer, og innlysende nok er Osaka og Tokyo blant disse.

De andre byene er Yokohama like ved Tokyo, Sapporo nord i Japan, og Kyoto og Fukuoka i sør. Det første hotellet i kapselutgave så dagens lys i 1979. Til orientering; kapselhotellet i Tokyo, Capsule Inn Kanda ligger i 1-8-9, Uchikanda, i Chiyoda-ku, noe som er en perfekt beliggenhet i byen med bl.a. gangavstand til Keiserpalasset.Små, men innholdsrike!

Og selv om hotellrommet - eller kapselen - kun har en størrelse fra to kvadratmeter og oppover, så er ikke rommene uten fasiliteter. Her er nemlig både Internett-tilgang, radio og et lite TV-apparat. Rommene er selvfølgelig for små til at du kan ta med bagasjen din inn, men bagasjen oppbevarer du i egne bagasjebokser utenfor.

Det er selvsagt heller ikke dusj eller toalett på rommene, slike fasiliteter må du dele med de andre gjestene. Ikke ulikt slik det er på tusenvis av hosteller verden rundt.


Du finner en kapsel nær deg!

Du behøver ikke reise til Japan for å kunne skryte av å ha overnattet i en kapsel. Det holder fint å fly til London. Besøk Yotel ved Heathrow (ved terminal 4) eller syd-terminalen på Gatwick Airport neste gang du er i England, og du finner en kapsel som passer deg eller dere. Dette er en slags "luksusutgave" av de opprinnelige kapselhotellene, og du kan velge mellom forskjellige romstørrelser. Men vi snakker fortsatt kapselstørrelse for den som ønsker dette.

Yotel har også et hotell ved Schiphol, den store flyplassen utenfor Amsterdam. Størrelser for standardkapselen her er 2,41 x 2,85 meter. Du kan få "dobbeltrom" hvis du ønsker det. Hotellet på Schiphol ligger inne på selve flyplassen, innenfor sikkerhetskontrollen, så du trenger reisebevis for å komme hit.

NB! Yotels på flyplassene er ypperlige hvis du er trett og har en lang mellomlanding. Kapselene kan nemlig leies for f.eks. fire timer og oppover. 12 timer for et standardrom koster fra i underkant av 500 kroner.

Les mer om Yotels på Heathrow

Reiseguider Sverige

  • Gotland

    Gotland har en fascinerende historie og under vikingtiden var øya et av europas rikeste steder.  Vikinghistorien sammen med godt...

  • Gøteborg

    Reiseguide Gøteborg! For de aller fleste nordmenn vil Gøteborg være den nærmeste storbydestinasjonen utenfor Norges grenser....

  • Stockholm

    Stockholm er ”Nordens Venezia” der den ligger med alle sine broer og kanaler. Stockholm er bygd på 14 øyer. Skjærgården mot...