Forsidebilde SurfersBeach

Sveriges underligste hotell

sverige icehotel

Dette har du ikke sett maken til.  At svensker er rare vet vi i Norge, men noen ganger kan det være bra også. Ikke minst når det gjelder overnatting.  I Sverige kan du bo over alt.  Her får du et lite utvalg av underlige, rare, morsomme og spennende overnattingsprosjekter i vårt kjære naboland.Hold varmen på iskalde Icehotell

Icehotell i kalde Jukkasjärvi var et av verdens første ishotell, og ønsket sin første overnattingsgjest velkommen allerede i 1992. Konseptet har i senere tid blitt adoptert og tilpasset i flere av de nordiske landene. Til tross for at vi nordmenn allerede har et forhold til is, snø og kulde, er det å bo i et hotell laget kun av frosne materialer en ny opplevelse for de fleste av oss.


Photo: "Dragon icehotel" av Laplandish - Eget arbete. Licensierad under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Ta del i en helt unik opplevelse, og drøm deg bort i iskalde omgivelser. På morgenen vekker hotellpersonalet deg med en rykende varm tyttebærtoddy.

4starSe bilder og finn beste pris på Icehotell i Sverige!

For første gang kan du nå også oppleve det isende hotellet på sommeren. På innsiden av Art Center i Jukkasjärvi bygges nemlig en mindre versjon av hotellet.  Kartet under viser hvor i Sverige du finner Icehotell

{googleMaps addr="Jukkasjärvi, Sverige" width=100% height=250 zoom=3 addoverview=0}

Sov på bølgan blå: Salt&Sill

saltogsill

I oktober 2008 kom Sveriges første flytende hotell til liv på Sveriges vakre vestkyst. Hotellet Salt & Sill er ankret opp ved siden av den berømte restauranten Salt&Sill, som tilbyr alt fra bryllupsfeiringer til teambuildingsturer. Gjestene kan nyte en moderne innkvartering i et avslappende miljø, hvor de vugges i søvn og våkner opp til bølgeskvulp.  Du finner restauranten og hotellet kun 7 mil fra Gøteborg!  

Det maritime hotellet består av seks to-etasjes hus på flytende pongtonger, og har 23 rom og 46 senger. Innredningen er preget av nordisk, moderne design med tydelige henvisninger til mat og vin. Alle hotellets rom er døpt etter krydder som anvendes på kjøkkenet, og fargene på rommene er omsorgsfullt valgt etter disse.

3starSe flere bilder og finn beste pris på hotell Salt & Sill

{googleMaps addr="Klädesholmen, Sverige" width=100% height=250 zoom=7 addoverview=0}

God (h)elg

stoorn vithatten animering pressbild1

Den svenske gründeren Torbjørn Holmlund planlegger å bygge verdens største elg, som skal stå på fjellet Vilthatten med bena plassert i to forskjellige svenske fylker. Med to ben i Norrbotten og to ben i Västerbotten vil den enorme elgen rage 45 meter over bakken. Elgen vil bli 47 meter lang, 12 meter høy og inni magen er det tegnet inn tre etasjer med restaurant og konsertarena fordelt over 1250 kvm. Det er også planlagt tilknyttede overnattingsmuligheter.

Ideen oppstod allerede på 1990-tallet grunnet stor interesse for elgsafari. Prosjektet ble godkjent i 2008, men grunnet finanskrisen ble prosjektet lagt på is. Storelgen er igjen aktuell og Holmlund behøver bare de siste investorene før spaden blir satt i jorden.  For mer informasjon: www.stoorn.se

For de som ønsker å forkorte ventetiden på elgen, kan villmarksenteret til gründeren i Svansele langt nord i de svenske skogene, være verdt et besøk. Her får man muligheten til å overnatte i lavvo og delta på spennende aktiviteter som scooterkjøring og bading i badestamp samt badstu i den kalde vinternatten.

{googleMaps addr="Svansele, Sverige" width=100% height=250 zoom=3 addoverview=0}

Bo som fisken i vannet: The Utter Inn

.be">
.be

For de som er glade i vannets elementer kan man nå tilbringe natten i et omvendt akvarium, hvor fiskene titter inn på deg. Verdens eneste undervannshotell, The Utter Inn, ligger utenfor den gamle industribyen Västerås, noen hundre meter ut i innsjøen Mälaren – på seks meters dyp. Hotellets eneste rom befinner seg tre meter under vann, som så langt verken har gått lekk eller sunket. The Utter Inn er opprinnelig en kunstinstallasjon laget av Mikael Genberg, og ble i 2000 innviet som et kommersielt hotell.

Hotellets gjester ankommer havnen i Västerås, og blir fraktet til det særegne hotellet med båt. Deretter blir man utstyrt med instruksjoner, en gummibåt og etterlatt til seg selv. Gjestene kan padle bort til nærmeste ubebodde øy, ta en svømmetur, se på fiskene eller sole seg utenfor hytta. Liknende privatliv på hotellferie skal du se langt etter, så lenge du ikke har noe imot at fiskene titter inn på deg. Hotellet er populært hele sesongen, som går fra første april til 10. oktober.  En natt koster ca 1000 kroner, og inkluderer middag, frokost, og transport med gummibåt.

{googleMaps addr="Västerås, Sverige" width=100% height=250 zoom=7 addoverview=0}

Les mer om kunstneren og prosjektet The Utter inn her http://www.mikaelgenberg.com/ 

For bestilling av The Utter Inn


Reiseplaneten redFor flere reiseartikler om hotell og overnatting, og hundrevis av andre spennende temaer, som attraksjoner, crazy severdigheter, shopping og mye annet, gå til Reiseplanetens store side for Reiseartikler!


Ved eventuelle spørsmål om Sverige og hotellene over viser vi til:
VisitSweden pressetjeneste Presseansvarlig VisitSweden
Joanna Merker Karianne Berg Berntsen
Telefon: 924 68 689 Mobil: 91 72 64 25
e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Om VisitSweden
VisitSweden er en del av Sweden.se – en offisiell portal for informasjon om Sverige. VisitSweden er én av fem svenske organisasjoner som har overordnet ansvar for å tilby informasjon om Sverige til andre land.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Reiseguider Sverige

  • Gotland

    Gotland har en fascinerende historie og under vikingtiden var øya et av europas rikeste steder.  Vikinghistorien sammen med godt...

  • Gøteborg

    Reiseguide Gøteborg! For de aller fleste nordmenn vil Gøteborg være den nærmeste storbydestinasjonen utenfor Norges grenser....

  • Stockholm

    Stockholm er ”Nordens Venezia” der den ligger med alle sine broer og kanaler. Stockholm er bygd på 14 øyer. Skjærgården mot...