Forsidebilde SurfersBeach

Reise til Tsjekkia

 Informasjon om reisemål nederst på siden

Hovedstad: Praha
Folketall: 10,228,744 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: ingen
Valuta: Koruna (CZK)
Offisielt språk: Tsjekkisk
Nasjonaldag: 28. oktober
Religion: Kristendom
Landegrenser: Østerrike, Tyskland, Polen og Slovakia
Styreform: Parlamentarisk demokrati
Klima: Temperert; svale sommere, kalde skyede, fuktige vintre.

Tsjekkia

Tsjekkia og landets historie
Tsjekkia er et forholdsvis nytt land, som oppsto etter at Tsjekkoslovakia ble splittet i 1993. Men området har vært bebodd i minst 6000 år. Den keltiske stammen boii slo seg ned her ca 300 f.Kr, noe navnet på landsdelen Bohemia fortsatt viser. Den andre store landsdelen er Morovia, og disse to har sørget for en komplisert tsjekkisk historie. Den første tsjekkiske eller bohemiske staten oppsto på 900-tallet, og på 1500-tallet ble landet en del av det Østerriske riket, og senere Østerrike-Ungarn.

Selvstendigheten kom etter 1.verdenskrig, men landet ble styrt av kommunister fra 1949 og ble invadert av Sovjetiske styrker i 1968. Tsjekkoslovakia var et av de første landene som kastet av seg kommunismen og åpnet grensene. Årene bak jernteppet har derimot på langt nær satt så stort visuelt preg på Tsjekkia som mange av nabolandene, så hvis du fortsatt tror at Praha og Tsjekkia er grått og trist, har du en svært hyggelig overraskelse i vente. Tsjekkia har vært medlem av NATO siden 1999 og av EU siden 2004.

Tsjekkia som turistdestinasjon
Den fremste turistdestinasjonen er hovedstaden Praha, med sine utallige spir og tårn, barokkarkitektur, katedraler og slott. Men prøv for all del å få sett mer av Tsjekkia enn bare Praha. Landet er ikke veldig stort, og veiene og infrastrukturen er bra. Du trenger ikke kjøre langt fra Praha før du kommer til tilsynelatende uberørt natur med digre skoger og fjellområder, til små landsbyer hvor tiden har stått stille i flere tiår, hvor middelalderfestninger klamrer seg til fjellskråninger og ørreten spretter i elvestrykene.

Småbyer som Karlovy Vary og Mariánské Lázně har blitt populære spa-destinasjoner og de gamle, historiske byene Český Krumlov og České Budějovice står begge på UNESCOs Verdensarvliste. Ølhunder vil ha gode dager her i Tsjekkia; byen Plzen er opphavet til pilsnerølet, og České Budějovice står bak det orginale Budweiser.


Våre destinasjoner i Tsjekkia

Praha


Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.

 
 

GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.
 
nudecelebvideo.net loadpornmovies.com