Forsidebilde SurfersBeach

Storbyen Brisbane med sine ca 2 millioner innbyggere er utelivsbyen i Australia. Perfekt for turister med sine attraksjoner og ikke minst nærhet til the Gold Cost. Brisbane er sterkt knyttet til elven som renner gjennom byen, og kalles derfor ofte for The River City.  Men enda mer populært er nok kallenavnet «Brissie».  Folk i Australia elsker ordforkortelser. Vi kan like gjerne slenge inn «Brisneyland» og «Bris Vegas». 



Turisme er viktig for Brisbane og det er vel kun Sydney og Melbourne som har flere turister på besøk.  Brisbane er ikke minst kjent for å ha et pulserende uteliv og en rekke fantastiske parker og grønne oaser.  I dette inkluderer vi verdens første Koala-park. Parken som åpnet allerede i 1927 heter Lone Pine Koala Sanctuary og byr på Tasmanskee djevler, ormer, øgler og mye mer i tillegg til Koalabjørner.

Brisbane har en imponerende skyline, og storbyen Brisbane står ikke tilbake for noen metropol når det gjelder storbypuls.  I tillegg har byen subtropisk klima og kort vei til en av verdens flotteste kystlinjer, herunder feriebyen Gold Coast og nærliggende Surfers Paradise.  Vi anbefaler alle som reiser til Australia å besøke Brisbane!