Forsidebilde SurfersBeach

Oslo Sport

Sport i Oslo

oslo holmenkollen4

De fleste forbinder nok Oslo først og fremst med vintersport, etter å ha sett utallige hopprenn fra Holmenkollen. Oslo var vertsby for de olympiske vinterlekene i 1952, og alle øvelsene fant sted innenfor bygrensene, unntatt utfor som ble arrangert på Norefjell, noen mil nord for Oslo.

Friidrett i Oslo

Oslo er også blitt internasjonalt kjent på grunn av det årlige friidrettsstevnet Bislett Games, hvor det har blitt satt over 60 verdensrekorder opp gjennom tidene. Stevnet arrangeres på Bislett Stadion, som ligger i gangavstand fra f.eks. Karl Johans gate.

Fotball i Oslo

Fotball er blitt en stadig mer populær tilskuersport i Norge, selv om landslaget har stupt på FIFAs verdensranking etter å ha vært oppe på en sensasjonell 2.plass i 1995. Oslo har mange klubber, men kun en toppserieklubb. Men kanskje kommer vestkantlaget Lyn tilbake til gamel høyder?

I dag er det kun østkantlaget Vålerenga som byr på spill i den øverste ligaen. Vålerenga spiller sine hjemmekamper på Intility Arena som ligger på Valle Hovin, et stykke fra sentrum. Men t-banen tar deg raskt dit. Mest morsomt er det når noen av erkerivalene Lillestrøm, Rosenborg ( Trondheim) eller Brann ( Bergen) kommer på besøk. Kampene spilles vanligvis søndager i sesongen som varer fra mars til november, og det er normalt sett ikke noe problem å få tak i billetter.

Norway Cup i Oslo

I juli hvert år invaderes Oslo av titusener av unge fotballspillere fra hele verden, som kommer hit for å delta i verdens største fotballturnering, Norway Cup. Her deltar det gjerne over 1500 lag fra 45 nasjoner.  Les mer om Norway Cup.

Golf i Oslo

Golfspillere har ikke så mange alternativer. Oslo Golfklubb har en god bane på Bogstad, vest i Oslo, men den er kun åpen for medlemmer. Du kan også ta kontakt med Groruddalen Golfklubb som har en 9-hulls bane ledig for gjestespill alle dager, noen kilometer nordøst for Oslo sentrum. 

Ellers finner du flere gode baner rett utenfor Oslo. Be hotellet ditt hjelpe deg med mer informasjon.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.