Forsidebilde SurfersBeach

Bergen

bergen-floibanen

Bergen ligger mellom De syv fjell, hvorav Fløyen og Ulriken er de mest kjente. Turistene trekker til byens eldste del, beliggende rundt bukta Vågen. Her ligger Fisketorget og de UNESCO-fredede trebygningene på Bryggen, med røtter fra 1700-tallet.

Lenger sør ligger hovedtorget, den store Torgallmenningen.  På siden av Vågen ligger halvøya Nordnes, hvor du finner Bergens kjente Akvarium.


Antall innbyggere:
Ca 250000.  Med dette er Bergen Norges nest største by.

Transport i Bergen:
I Bergen brukes i hovedsak buss.  Dessuten kan Bergen by på kabelbanen Fløybanen og gondolbanen Ulriksbanen. Bergen bybane ventes å stå ferdig for trafikk i 2010.

 

 

Viktige telefonnummer:
Brann 110.
Politi 112.
Lege 113.

 

 

 

Finn oversikt over alle hoteller i Bergen, se bilder og les nyttig informasjon. Og garantert bestilling til beste pris!

Shopping i Bergen

 

Restauranter i Bergen

Attraksjoner og severdigheter i Bergen


Credits: Pål Hoff/VisitBergen/Innovation Norway

Bryggen, også kjent som Tyskebryggen og Hansabryggen, omfatter den gamle hanseatiske trebebyggelsen i det sentrale Bergen. Den består av 61 fredede bygninger, og befinner seg på UNESCOs liste over verdens kulturarv.    
 
Fantoft stavkirke er en stavkirke i Fana bydel i Bergen. Den er en rekonstruksjon av den kirken som brant ned i 1992 . Kirken ble opprinnelig bygget omkring år 1150 og sto i Fortun i Sogn.
 
Mariakirken er en langkirke fra 1180. Kirken er den eldste bevarte bygningen i Bergen. Den ligger bak den nordligste delen av Bryggen som brant ned til grunnen i 1955. Kirken var i lange tider bedre kjent under navnet Tyskekirken.
 
Fredriksberg fort ligger på Nordnes' høyeste punkt. På vestsiden er der en stupbratt side ned mot sjøen. Her er god utsikt over Bergen sentrum og mot Laksevåg.
 
Akvariet i Bergen ligger på Nordnes, og var da det åpnet 27. august 1960 Nord-Europas største og mest moderne akvarium. Her finnes mer enn 60 akvariekummer og tre utendørsdammer med seler, pingviner og karpefisk. I de senere år har Akvariet i Bergen blitt utbygget med en tropisk avdeling med terrarier hvor en finner kubanske krokodiller, slanger, skilpadder og andre eksotiske dyr.    
 
Fløibanen er Skandinavias eneste skinnegående kabelbane for personbefordring. Banen er en av Bergens mest besøkte og største turistattraksjoner og hadde i 2006 1 131 707 påstigninger. Byggearbeidene startet i 1914 og Fløibanen ble også tatt i bruk med regulær passasjertrafikk 15. januar 1918.    
 
Norges fiskerimuseum på Bontelabo i Bergen er et spesialmuseum om utnyttelsen av fiskeriressursene i havet. Utstillingen viser et tverrsnitt av norsk fiskerinæring gjennom tidene og berører fiskerienes naturgrunnlag, forvaltningen av ressursene, utviklingen av fiskeflåten, båtmotorer og fiskeredskaper, fiske og fangst av bl.a. sild, torsk, laks, hval og sel og nye havbruk.    
 
Edvard Grieg Museum Troldhaugen ble grunnlagt som Troldhaugen - Edvard og Nina Griegs hjem i 1928. Troldhaugen ligger i Troldhaugveien 65 på Hop i Fana bydel. Bygningen ligger vakkert plassert på en høyde ved Nordåsvannet. Grieg-museet omfatter Griegs villa Troldhaugen fra 1885, Komponisthytten, Edvard og Nina Griegs gravsted, kammermusikksalen Troldsalen fra 1985, og et museumsbygg fra 1995.   
 
Rosenkrantztårnet er oppkalt etter Erik Ottesen Rosenkrantz som var lensherre på Bergenhus i årene 1559-68. Med sin strategiske plassering i sørfløyen, har tårnet vært en hjørnestein i borgsystemet på Bergenhus festning.  
 
Hanseatisk museum ligger i Finnegaarden 1 A og forteller om den hanseatiske tiden .  Les mer om det Hanseatiske museum her.
 

Festivaler og aktiviteter i Bergen

Bergen-guiden

 • Bergen

  Bergen ligger mellom De syv fjell, hvorav Fløyen og Ulriken er de mest kjente. Turistene trekker til byens eldste del,...

 • Klima i Bergen

    Generelt om Bergen og klima Bergen har et mildt og fuktig kystklima med forholdsvis små temperaturendringer i løpet av året. På...

 • Hotell i Bergen

  Bergen har et godt utvalg av hotell, både når det gjelder antall hoteller og type hoteller. Ikke så rart kanskje, Bergener jo...

 • Attraksjoner i Bergen

  Det finnes knapt vakrere "storbyer" i Norge enn Bergen.  Toppturer med utsikt over Bergen-by er kanskje den aller største...

 • Spise i Bergen

  Bergen har mange restauranter og utesteder. De aller fleste spisesteder er enkle og greie, og inkluderer alle de kjente...

GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.