Forsidebilde SurfersBeach

Trondheim

Trondheim var tidligere Norges hovedstad og  er i dag landets tredje største by etter Bergen og Oslo.

Trondheim ligger midt i Norge, ved den lange Trondheimsfjorden. Byen ble grunnlagt ved Nidelvas utløp av kong Olav Tryggvason ca 997, og var sete for kongene og hovedstad i Norge inntil 1217, da under navnet Nidaros. Trondheims sentrumsområde er lite og kompakt, og utforskes lett til fots.Det store Torget og gågaten Nordre Gate er sentrale punkter, og besøk også bydelen Bakklandet med sin gamle trehusbebyggelse. På den andre siden av Verftsbrua ligger Solsiden, et bryggeområde med mange restauranter, butikker og kafeer, bygget på det historiske tomta til Trondheim Mekaniske Verksted.


Antall innbyggere:
Ca 165.000 innbyggere i Trondheim

Transport i Trondheim:
Du tar buss i Trondheim. Trondheim har nemlig ikke T-bane, men du finner èn trikkelinje som går fra sentrum til bydelen Byåsen.

Viktige telefonnumre:
Brann 110. Politi 112. Lege 113.

Restauranter i Trondheim

I Trondheim er du ikke langt fra fjorden og havet og en rekke restauranter byr på god sjømat. Byen har mange bra hoteller, og restaurantene på disse tilbyr i hovedsak restauranter med et godt kjøkken. Du finner dessuten restauranter av alle slag spredt rundt i byen.

Noen utvalgte restauranter er:

 

Shopping i Trondheim

Trondheim er en av de største byene i Norge og du finner butikker som dekker alle produkter i byen. Av suvernirer er det kanskje først og fremst noe som har med turistattraksjonen nummer en - nemlig Nidarosdomen - som folk kjøper med seg.  Ellers er supporterutstyr fra byens stolthet, Rosenborg BK som frister, kanskje først og fremst de litt yngre?

Noen utvalgte kjøpesentre er:

Attraksjoner i Trondheim

Nidarosdomen
Nidarosdomen er Norges viktigste kirkebygg og eneste katedral. Bygget mellom 1070 og 1300 på stedet hvor kong Olav II (Haraldsson) den hellige skal være begravet.

Folkemuseet
Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, Sverresborg Alle, er et av landets største kulturhistoriske museer .  

Rustkammeret og Hjemmefrontmuseet
Rustkammeret og Hjemmefrontsmuseet er to museer i ett, som tar for seg henholdsvis Norges militære historie helt tilbake til vikingtiden, og motstanden under naziokkupasjonen. 

Sykkelheisen
Sykkelheisen Trampe ble bygget i 1993 og er verdens første heis beregnet for syklister.

  Se videofilm og fakta om Trampe!

 
Munkholmen
Munkholmen er en liten øy i Trondheimsfjorden, med en lang historie som kloster, rettersted, festning og fengsel. Idag er øya fredet og et populært utfluktssted på sommeren.

Lerkendal stadion
Lerkendal er hjemmebanen til det som har vært Nordens ledende fotballklubb de siste tiårene, Rosenborg BK, hvor Europas fremste lag har møttes til Champions League-kamper.

Trondheim Kunstmuseum
Trondheim Kunstmuseum, Bispegata 7b. Museet ligger rett ved Nidarosdomen og viser faste og skiftende utstillinger av norsk og utenlandsk billedkunst. Største del av samlingen består av norsk billedkunst fra ca 1820-2000.

Ringve Museum  
Ringve Museum, Lade Alle 60. Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter med samlinger fra hele verden.

Festivaler og arrangementer i Trondheim

 
 

Trondheim-guiden!

 • Trondheim

  Trondheim var tidligere Norges hovedstad og  er i dag landets tredje største by etter Bergen og Oslo. Trondheim ligger midt i...

 • Trondheim Reiseartikler

  Sykkelheisen Trampe Sykkelheisen Trampe er verdens første i sitt slag og har vært med på å sette Trondheim på det internasjonale...

 • Trondheim Fly

  Du kan fly direkterute til Trondheim fra de fleste store byene i Norge. Bor du f.eks i Oslo har du mange avganger å velge mellom...

 • Klima i Trondheim

  Tabellene under viser deg viktige gjennomsnittsdata når det gjelder vær og klima på ditt reisemål, dvs. Trondheim. Nederste...

GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.