Forsidebilde SurfersBeach

Andorra la Vella


Reiseguide Andorra la Vella

Andorra-reiseguidebanner

Midt i fjellkjeden Pyrenèene, på grensen mellom Frankrike og Spania, ligger et lite land som de færreste av oss vet så mye om. I utstrekning er ikke Andorra særlig større enn Oslo kommune, med cirka like mange innbyggere som Kristiansand (77000), men like fullt er dette et selvstendig land med egen grunnlov, parlament og grensestasjoner hvor du må vise pass ved passering.

Landet er kanskje mest kjent for sine skibakker, og innenfor kort vei fra hovedstaden Andorra la Vella er det mange steder hvor turister fra hele Europa svinger seg i utforbakkene. De mest populære er Arinsal og La Massana. Andorra bruker euro som valuta, og er det eneste landet som har katalansk som offisielt språk.

Turist i Andorra la Vella

Landets hovedstad heter Andorra la Vella, noe som betyr Gamle Andorra, og har rundt 23000 innbyggere. Du bruker ikke lang tid på å bli lommekjent her, dette er enkelt fortalt tre parallellgater og en elv i bunnen av en dyp dal med bratte fjell på begge sider. I helgene invaderes byen av handleglade franskmenn og spanjoler som benytter seg av de mange taxfreebutikkene i handlegaten Avinguda del Princep Benlloch / Avinguda de Meritxell.

Så hva gjør man som turist i Andorra la Vella? Den fremste turistattraksjonen er Europas største spa-kompleks, Caldea, som med sin katedralaktige stål-og-glassfasade ligger oppe i fjellsiden, et kvarters gange fra hovedgaten. Her har du varme kilder, utallige massasjevarianter, tyrkiske bad, muddermasker og hydrotermale behandlinger.Den mest sjarmerende delen av Andorra la Vella er utvilsomt gamlebyen, Barri Antic, som ligger i den vestre delen av hovedgaten. Dette er ikke mange kvartalene, så du bruker ikke timesvis før du faktisk har tråkket langs samtlige av de trange og snirklete gatene med vakre steinhus. Her ligger også landets lille parlamentsbygning, Casa de la Vall, som også huser landets eneste rettssal. Like ved kan du besøke den tusen år gamle kirken Església de Sant Esteve (bildet). På kveldene samles folk på terrassen Placa del Poble (Folkets Torg) med sine uteserveringer og fabelaktige utsikt utover dalen og fjellsidene.

Etter butikkenes stengetid blir Andorra la Vella tilsynelatende en spøkelsesby i noen timer før restaurantene åpner for kvelden. Reiseplaneten bodde godt, sentralt og forholdsvis rimelig på det tradisjonsrike 3-stjerners Hotel Pyrénées i Barri Antic, med restaurant, lobbybar og eget parkeringshus.

Klikk her for de garantert beste hotellprisene i Andorra la Vella .
Søker beste priser blant alle kjente søkemotorer for hoteller på Internett.

For mer informasjon om Andorra, besøk turistinformasjonssiden deres her. 

------> NEXT PAGE

Andorra la Vella-Guiden