Forsidebilde SurfersBeach

Fly til Andorra la Vella

Andorra-reiseguidebanner
Overskriften lyver litt, for du kan ikke fly til Andorra. Det finnes ikke en flyplass i hele landet, ei heller jernbane. Du må ankomme langs veien, og det enkleste for oss nordmenn er med buss eller leiebil fra Barcelona. Både SAS og Norwegian flyr direkte fra Gardermoen flere ganger i uken, og Ryanair har en rute fra Moss Lufthavn Rygge.  Tur/retur-billettene starter fra 3-400 kroner. Fra Barcelonas busstasjon Estacio del Nord går flere busselskaper flere ganger daglig. Reisen tar rundt 3,5 timer og koster rundt 160 kroner.

Du har mange muligheter når det gjelder å reise fra Norge til Barcelona med fly. En direkte flytur tar i overkant av tre timer fra Oslo. Du kan fly direkte med SAS, men også KLM, Lufthansa, Spanair og Brussel Air er alternativer som fungerer bra til Barcelona.

Normalt koster en tur-retur-billett til Barcelona ca. 3000 kroner. Du kan få billetter til 1000–1500 kroner, men i høysesongen skal du ikke bli forbauset om prisen blir så høy som 5000 kroner.

 


flybilletter reiseplanetenReiseplanetens tips!

Finn billigste flybilletter til Barcelona med en av markedets største og beste søkmotorer for flybilletter!  Klikk på lenken og du er ditt eget reisebyrå. Enkelt, trygt og billig!Om flyplassene i Barcelona

Barcelonas internasjonale flyplass heter El Prato og ligger ca. 13 kilometer fra Barcelona. En taxi tar ikke mer enn 15–20 minutter inn til byen forutsatt at det ikke er i rushtiden. Beregn ca. 150 kroner for taxituren til de sentrale delene av Barcelona. Du kan beregne prisen med taxi til og fra forskjellige steder i Barcelona her.

Alternativt – og det er ikke et dårlig alternativ – kan du ta toget inn til sentrum. Det koster mindre enn 20 kroner, tar mindre enn 20 minutter og bringer deg rett inn til gamlebyen og Placa de Catalunya. Det går også flere forskjellige flybusser regelmessig hele dagen. Les mer her!


Flyr du med enkelte billig-selskaper kan det hende at du lander på Girona-flyplassen. Med buss tar reisen fra Girona-flyplassen og inn til Barcelona ca. 70 minutter. Prisen er i underkant av 100 kroner for en enveistur med bussen. NB! Billetter til buss kjøper du på eget utsalgssted ved bussterminalen like ved flyplassen og ikke på selve bussen. 

------> Reiseguiden om Andorra la Vella fortsetter...

 

Andorra la Vella-Guiden