Forsidebilde SurfersBeach

Bli kjent i Bangkok

bangkok chao phraya2

Veksten i Bangkok har gitt byen et kaotisk preg. Førsteinntrykket er at Bangkok er uoverkommelig å bli kjent med. Bangkoks trange og fattigslige smug avløses av områder med moderne skyskrapere og shoppingsentre. Trafikken er enorm, og overalt myldrer det av biler og mennesker. Også en elefant kan dukke opp i bybildet fra tid til annen.I Bangkok er det flere kanaler og elver, men det er definitivt elven Mae Nam Chao Phraya, som er byens livsnerve. Den deler byen i to. Benytt gjerne taxibåt for å komme frem i Bangkok. Også Sky Train er et billig, raskt og trygt fremkomstmiddel i Bangkok.

Bangkok er ikke organisert slik vi kjenner det fra de fleste europeiske byer med et sentrum i midten. Vi har valgt å beskrive byen ut fra noen utvalgte og interessante områder. Husk at Bangkok er en veldig stor by, og det å ”gå hele gaten ned” kan være lenger enn du tror.

Mae Nam Chao Phraya

Det er helt naturlig å starte en bli-kjent-med-Bangkok-beskrivelse med alle elvers konge, nemlig Mae Nam Chao Phraya. Chao Phraya renner hele 365 kilometer før den munner ut i Thailands gulf. Langs elvebredden og i selve elven myldrer det av liv. Fra elven er det anlagt mange små kanaler som snirkler seg inn over hele Bangkok. Disse kanalene kalles khlongs.

Helt sør i Bangkok ligger turistområdet Silom med sine flotte hoteller, utelivsløyper og shoppingsteder. Følger du Chao Phraya mot nordvest, kommer du til området Ko Rattanakosin med fantastiske Grand Palace. Og reiser du med båt på Chao Phraya helt nord i Bangkok, befinner du deg i Dusit-området som er en sofistikert bydel. Her bor blant annet kongefamilien.

Et tips er å finne frem til Thai Oriental som ligger sør i byen, ikke langt fra det kjente Oriental Hotel og gaten Thanon Silom. Her kan du skaffe deg en rimelig taxibåt og få en flott sightseeing langs Chao Phraya og dens kanaler (khlongs).

Ko Rattanakosin og Grand Palace-området (vest i Bangkok)

Vest i Bangkok finner du området Rattanakosin eller den kongelige, historiske delen. Områdets midtpunkt er fantastiske Grand Palace, som absolutt bør besøkes. Grand Palace ligger ved gaten Na Phra Lan Road. Chao Phraya renner forbi på vestsiden av Grand Palace. Grand Palace er som en orientalsk eventyrby midt i Bangkok by. Det er ingen sak å tilbringe en hel dag bare i Grand Palace-området. 

De aller fleste større gatene begynner med ordet Thanon. Thanon Maharat heter en gate som passerer rett utenfor Grand Palace. Du går ut på den siden som vender mot elven. Følger du denne gaten til venstre og fortsetter forbi gaten Thanon Thai Wang der taxibåtene ligger, og så går inn sidegaten Soi Chetuphon, kommer du til områdets andre store attraksjon, Wat Po. Helt øst i dette tempelområdet finner mange steder, der eksperter på thaimassasje tilbyr sine tjenester. Her arrangeres også kurs for turister i thailandsk massasje.

Øst for Grand Palace vil du raskt møte den første kanalen i Rattanakosin. Ikke gå over kanalen uten å få med deg ”gullgrisen”, et minnemonument bygget til ære for de som er født i grisens år. Gullgrisen ble bygd i 1913 og var en gave til dronningen. Et av de viktigste stedene i dette området er Golden Mount, som så sent som i 1960-årene var det høyeste utsiktspunktet i Bangkok (før skyskraperne). Det er et svært bra sted for å skaffe seg oversikt over byen, og et sted der du kan ta gode bilder.

På det nordvestlige hjørnet av Golden Mounts møtes kanalene Khlong Banglamphoo (som også kalles Khlong Ong Ang) og Khlong Mahanak. Du kan gå hit ved å følge veien Thanon Kanlaya Namit, som blir til Thanon Bamrung Muang, til du kommer til den store gaten Thanon Maha Chai. Følg denne nordover (ta til venstre), og du går rett på templet Wat Ratchanadda, som ligger ved Golden Mount.

Dusit (nord i Bangkok)

Dusit er et litt finere område. Her bor Thailands konge og dronning i residensen Chitralada Palace. Rett ved dette palasset finner du gaten Thanonen Sri Auytthaya. På andre siden av Thanonen Sri Ayutthaya finner du templet Wat Benchamabophit (marble temple). Også gaten Thanon Ratchadamnoen, som går parallelt på andre siden av Chitralada Palace, er en hyggelig bulevard hvor du kan spasere.

Mellom disse to hovedårene finner du en større plass med statuen av kong Chulalongkorn på hest. Rett ved denne plassen finner du også et kjærkomment parkanlegg og dyreparken i Bangkok (Dusit Zoo).

Chinatown (sentrum vest i Bangkok)

Øst for Rattanakosin finner du Chinatown. På mange måter er Chinatown det sørlige området av Dusit. Opprinnelig var det kinesiske handelsmenn som slo seg ned her. De to hovedgatene er Thanon Charoen Krung og Thanon Yaowarat. Charoen Krung var den første steinlagte gaten i Bangkok. Den er hele seks kilometer lang. Gaten starter ved Grand Palace og går gjennom hele Chinatown. Området har mange små butikker som ofte selger importerte produkter fra Kina. Du vil dessuten finne både indiske og muslimske butikker i de mange sidegatene.

Området har også noen flotte buddhisttempler, blant annet templet Wat Mangkon, som ligger i hovedgaten Thanon Charoen Krung. Gå mot elven, og du kommer til den andre hovedgaten i Chinatown, Thanon Yaowarat. Krysser du denne gaten, befinner du deg i et område med flere templer i tillegg til et gammelt fornøyelsesområde med barer og nattklubber.

Helt på østsiden av Chinatown, der gaten Thanon Yaowarat møter Thanon Charoen Krung, ligger jernbanestasjonen (Hua Lamphong). Her får du kjøpt rimelige togbilletter til reisemål i hele Thailand.

Silom og Bangkrak (sør i Bangkok)

Sørøst for Chinatown ligger Bangkrak og Silom. Både Bangkrak og Silom er moderne bydeler. Området er et typisk farangområde, dvs. et område for utlendinger. Gaten Thanon Silom er en av de viktigste gatene i Bangkok. Silom starter ved elven Chao Phrayo og strekker seg til Lumpiniparken. Tuk-tuker (motorsykler med vogn), motorsykler, biler, busser og alt annet som kan rulle, køer seg gjennom Silom 24 timer i døgnet.

Om kvelden er det kanskje mest liv. Nattmarkedet på fortauene er store turistattraksjoner. Gatene rundt Lumpiniparken, f.eks. Patpong, er først og fremst kjent for sitt uteliv, sine barer, transvestitter og prostituerte.

Ved enden av Silom Road ligger Lumpiniparken. Parken er et fornuftig tilfluktssted for en pust i bakken når Bangkoks varme, forurensing og støy blir for plagsom. Øst for parken ligger Lumpini stadion, et av verdens beste stadioner for thaiboksing. Følg gaten Thanon Rama IV forbi parken.

Sukhumvit, Siam Square og sentrale Bangkok

Går du vestutgangen fra Lumpiniparken og følger gaten Thanon Ratchademri nordover, kommer du til Bangkoks viktigste shoppingområde. I krysset mellom Thanon Ratchadamri og Thanon Rama I er det kort avstand til eksklusive hoteller, shoppingsentre og markeder. Følg gaten Thanon Rama I en halv kilometer vestover, og du er ved Siam Square.

Siam Square er et kommersielt sentrum med hoteller, forretninger og shoppingsentre. I dette området finner du Jim Thompson House. Huset har kunstskatter samlet fra hele Thailand. Dette er kanskje den eneste kulturelle severdigheten i denne delen av Bangkok. Du finner Jim Thompson House ved kanalen Khlong Maha Nag ved nordenden av Soi Kasemsan II, i nordvestlig retning fra Siam Square.

Du finner også et av Bangkoks mest hyggelige templer i dette området. Det heter Wat Pathum Wanaram og ligger rett ved World Trade Center, ikke langt fra Siam Square. Gå østover langs Thanon Rama I.

Sukhumvit-området ligger øst for krysset Thanon Ratchadamri og Thanon Rama I og er et område for overnatting, shopping og mat. Følg gaten Thanon Ploenchit til du kommer til stedets viktigste gate med navn Thanon Sukhumvit. Det er mange restauranter og barer langs denne gaten. Området har ikke spesielt mye å tilby når det gjelder kulturelle attraksjoner, men tar det igjen når det gjelder mat og shopping. La oss spesielt nevne sjømatmarkedet på Soi 24. (Soi er sidegater til Sukhumvit, der nummeret angir rekkefølgen fra hovedgatens start).

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Bangkok-guiden!

 • Bangkok

  Bangkok betyr noe slikt som englenes by. For noen hundre år siden var det dessuten vanlig å benevne Bangkok som Østens Venezia....

 • Fly til Bangkok

  Det er ikke vanskelig å finne flyselskaper som tar deg til Bangkok.  Derimot er det vanskelig å finne direktefly fra Norge til...

 • Bli kjent i Bangkok

  Veksten i Bangkok har gitt byen et kaotisk preg. Førsteinntrykket er at Bangkok er uoverkommelig å bli kjent med. Bangkoks...

 • Klima i Bangkok

  Bangkok har i praksis bare to årstider; den våte og den tørre. Monsunen, eller regnsesongen, varer fra mai til oktober, og i...

 • Bangkok Turist

  Bangkok er stort, nytt og fremmed og virker uoversiktlig på mange. Glem ambisjoner om å bli kjent med Bangkok i løpet av noen...

 • Shopping i Bangkok

  I Bangkok kan du kjøpe alt i dobbelt versjon. Det vil si at du i tillegg til originalene også kan kjøpe kopiutgaver. For deg som er...

 • Spise i Bangkok

  En av våre beste erfaringer med Bangkok er maten. Ikke bare er thailandsk mat fantastisk god, men prisnivået er også behagelig...

 • Bangkok Med barn

  Med barn på ferie i Bangkok Thailenderne er svært vennlige mot barn. Bangkok er normalt veldig varm, slik at barna kan bli...

 • Bangkok Hotell

  Det finnes mange svært flotte hoteller i Bangkok. Og hotellene i Bangkok holder lave priser sammenlignet med Europa. Også...

 • Bangkok Leiebil

  Kjøre bil i Bangkok og Thailand Vi anbefaler ikke å kjøre bil i Bangkok sentrum, hvis du da ikke har bestemt deg for å utøve...

 • Sport i Bangkok

  Thaiboksing I en by med 16 millioner innbyggere er det selvfølgelig mange sportsattraksjoner. Størst i Bangkok er naturlig nok...

 • Attraksjoner i Bangkok

  Ønsker du oversiktskart over Bangkok med alle attraksjonene? Klikk her for Kart Bangkok! Grand PalaceDette er uten tvil den største...

 • Videofilmer fra Bangkok

  Vi har samlet noen utvalgte filmer og reisevideoer om Bangkok for deg slik at du skal kunne få inspirasjon til å reise, men også til å...

 • Bangkok Ferielenker

  Bangkok har mye å by de reisende på. Vi har her samlet noen nyttige linker for deg som skal besøke Bangkok for en ferietur. For...

 • Reiseartikler Bangkok

  For de aller fleste av oss i Europa er det å komme til Thailand og Bangkok eksotisk, spennende og minnerikt.  Det er så mye å ta...

 • Bangkok Parlør

  Norsk - thailandsk ordliste De færreste nordmenn snakker thai og det kan kan oppstå mange situasjoner hvor en liten parlør kan...

 • Fakta om Bangkok

  Enorme Bangkok er bygget langs elven Mae Nam Chao Phraya.  Denne enorme elven er byens hovedpulsåre, selv om det kanskje ikke...

 • Verdens eldste suppe finner du selvsagt i Bangkok

  Tenk at en suppe kan være en turistattraksjon i seg selv Redd for å spise mat som har gått ut på dato? Da står du kanskje ikke...