Forsidebilde SurfersBeach

Spise i Brisbane

Når det kommer til mat og restauranter så er Brisbane lykke på jorden. Det formelig kryr av spisesteder i alle formater og alle prisklasser.  Maten (og drikken) er hentet fra alle verdens hjørner og knapt nok noen nasjons kjøkken er utelatt. Er du for eksempel nysgjerrig på afrikansk mat så ta turen til Moorooka som er "Lille Afrika" i Brisbane.  Mat fra Etiopia og Eritrea er fest for ganen!  Enda enklere er det å finne mat fra Asia eller ulike Europeiske kjøkkenAustralsk mat

Det er vel ingen som blir overrasket når man sier at den lokale maten i Australia er påvirket hva Australia har å by på når det gjelder frukt, grønnsaker, fisk og vilt.  Men mange turister blir nok allikevel overrasket når man faktisk får servert kenguru, og det får man overalt. Denne noe spesielle maten som inkluderer kenguru, krokodille eller Emu kalles gjerne for "bush tucker".

Grillmat kan kanskje best beskrive på en folkelig måte det typiske når det kommer til mat i Australia.  Og med øl som tilbehør selvsagt.  Griller er gjerne plassert ut til fri bruk i parker og hageanlegg i de største byene, så også i Brisbane.  Sau er det nok av i Australia, og lammekjøtt er noe de kan å lage. Ellers er også fisk og skalldyr vanlig å få på restauranter, i alle fall langs kysten.

Mattilbudet restaurantene i Brisbane har er tydelig influert av innvandringen, og vi tenker da spesielt på mennesker fra Sørøst-Asia, Midtøsten og Europa.  Resultatet blir at du får restauranter som serverer lokale spesialiteter og internasjonale side om side.

Når det gjelder drikke så har Australia vin, øl og kaffe av aller ypperste kvalitet. Ingen grunn til å prøve noe annet. Og Australienere flest liker å drikke og sosialisere i hyggelig lag.

Noen utvalgte restauranter i Brisbane

Bar Alto i Brisbane

Bar Alto ved Brisbane Powerhouse) er en italiensk restaurant som ligger like ved elven og byr på flott utsikt. Denne restauranten får topp tilbakemeldinger!  Adressen til Bar Alto er 119 Lamington Street, ved Brisbane Powerhouse og New Farm Park.  Normale åpningstider er 1100 til 2300.

Tippler's Tap i Brisbane

Tippler's Tap er navnet på en ølbar som også selger enkel mat. Tippler's Tap er som en sjarmerende variant av Hard Rock Café, i tillegg til at maten er billigere og ølen bedre.  Og 80-tallsmusikken (enn så lenge) surrer i bakgrunnen. Adressen er 22 Masters Street, som er like ved Water Front Park i Newstead, Brisbane.

Esquire i Brisbane

Har du råd så skal du vite at den mest anerkjente (og beste?) gourmet-restauranten i Brisbane heter Esquire og ligger i 145 Eagle Street. Dette er midt i sentrum (CBD), like ved Botanisk hage.  Maten som serveres på Esquire er fra typiske Europeiske kjøkken.  I nærområdet til Esquire finner du en rekke andre gode og eksklusive restauranter.

Public

En god restaurant, men i et mer folkelig prisleie er Public som ligger på George Street nr 400, dvs. i 1. etasje av Santos-bygningen. Maten er i tapas-stil og du kan kjøpe små og store tallerkener. 3 små tallerkener holder fint til en voksen person, i alle fall hvis du skal ha plass til dessert. NB! Deres Kentucky Fried Duck er sagnomsust!

Rimelige spisesteder i Brisbane CBD

Er du bare litt sulten, eller ønsker mat raskt så ta turen til Hut Imbiss i Burnet Lane.  Dette er en tysk pølsebu som selger bratwurst og Franfurter slik de skal smake.  Åpent fra tidlig morgen til 0400 på natten.

Ben's Alibi er den eneste restauranten i Brisbane med mat fra Marokko. Eksotisk og veldig godt.  Har du med barn så la dem prøve en Marokansk pizza. Kjempegodt! Også sandwichen er en sikker vinner!  Vi anbefaler restauranten til lunsj, med unntak av om du er i Brisbane en fredag. For på fredagskveldene er det også levende musikk og dansere i Ben's Alibi.

Restauranten er ikke så lett å finne der den befinner seg i rettsbygningen, men det er verdt å lete. Adressen er 363 George Street, rett ved Roma Street. Åpent fra 0700 til 1600 (2300 på fredager).

Et spesialtips er å ta turen til City Farmers Market hvis du er i Brisbane på en onsdag. City Farmers Market befinner seg ved Raddacliff Square og her får du kortreist mat (og drikke) til en rimelig penge.