Forsidebilde SurfersBeach

Fly til Gotland

Visby Airport (IATA-kode VBY) er en regional och militær flyplass som befinner seg kun 3,5 km (5 min) nord for sentrum av Visby. Flyplassen åpnet så tidlig som 1942. I Sverige kalles flyplassen for Visby Flygstation. 

Det er god forbindelse mellom flyplassen på Gotland og byene Stockholm og Gøteborg. Det er også flytrafikk til og fra utlandet, og Widerøe i Norge har (i alle fall tidligere hatt) sommerruter til Gotland fra Oslo Gardermoen. Både Norwegian og SAS har sommerruter fra Stockholm til Visby flyplass. Skyways og Malmö Aviation flyr daglig til og fra Visby fra Stockholm og Gøteborg. Og prisene er slett ikke ille.

Fra Visby flyplass går det i skrivende stund ingen flybusser til Visby, og det er noen kilometer til nærmeste offentlige bussholdeplass. Med andre ord er drosje løsningen. Taxi-holdeplass finnes på flyplassen. Du kan også få tak i en leiebil.

Alternativt kan du fly til Stockholm eller Göteborg, og kjør bil videre til Gotland. Se kjøreruter fra Stockholm og Gøteborg her.

Fly til Stockholm
Det er enkelt å fly til Stockholm. Det går direktefly fra blant annet Oslo, Sandefjord (Torp) og Trondheim. SAS (Widerøe fra Torp), Norwegian flyr direkte fra Oslo og Torp, mens Widerøe flyr direkte fra Trondheim til Stockholm. Fra Oslo er flyturen til Stockholm i underkant av én time.

Stockholms hovedflyplass heter Arlanda. Fra Arlanda tar de fleste flytoget inn til Stockholm sentrum. Det bruker ca. 20 minutter. Du kan lese om avgangstider og priser på flytogets hjemmesider. Skal du til områder et stykke fra sentralbanestasjonen, kan du ta taxi fra flyplassen. Så lenge du bare skal inn til selve Stockholm by, har taxiene faste priser (ca. 400 kroner). Det går også flybuss inn til sentrum av Stockholm.

Arlanda har mange spisesteder og flere butikker enn for eksempel Gardermoen. Besøk gjerne Arlanda City hvis du har tid. Området befinner seg mellom terminalene 1, 2 og 3 på ene siden og terminal 4 og 5 på den andre siden.

Stockholms har flere andre flyplasser. En heter Skavstad og ligger ved tettstedet med samme navn, én drøy times kjøretur fra Stockholm.  Hit flyr blant annet Ryanair. Det går flybusser til/fra flyplassen og Stockholm. Avgangene til flybussene er tilpasset flyenes ankomst/avreise. Bussbilletten koster ca 150 kroner for voksne for enkeltreise. Tur/retur gir rabatt. Også rabatter for studenter og barn. Det finnes også en mindre nærflyplass som heter Bromma.

Fly til Gøteborg
Skal du reise fra østlandet, er det ikke nødvendig å velge fly. Toget går tre ganger daglig fra Oslo sentralstasjon til Gøteborgs Centralstation, og tar i underkant av fire timer. Du kan få enveisbilletter fra ca 200 kroner. Eventuelt går Säfflebussen syv ganger daglig fra Oslo Bussterminal. Den fire timer lange bussturen koster fra 200 kroner hver vei. Hvis du likevel vil fly, tar flyturen bare 45 minutter. Men med tiden du bruker til og fra flyplassene og det faktum at du må sjekke inn minst en time før, tar dette like lang tid som tog/buss og koster mer. Både SAS og Widerøe flyr direkte, med priser fra 1000 kroner tur/retur.

Fra andre steder i Norge vil fly være mer naturlig å velge for å komme til Gøteborg. Du må uansett ha en mellomlanding i enten Oslo eller København, og være forberedt på å måtte betale godt over 2000 kroner. Welcomeair flyr daglig fra både Kristiansand og Stavanger.

Gøteborgs hovedflyplass heter Landvetter, og den ligger 20 kilometer øst for sentrum av byen. Dette er Sveriges nest største flyplass. Flybussergår jevnlig mellom Landvetter og sentrum av Gøteborg. Flybussen koster 70 svenske kroner og tar en en snau halvtime. Regn med rundt 300 svenske kroner for en taxi.

Gøteborgs andre og mindre flyplass, Säve eller Gøteborg City Airport, ligger faktisk innenfor bygrensene, 14 kilometer nord for sentrum. Den brukes hovedsakelig av lavprisselskaper som RyanAir og WizzAir. Her går flybusser i forbindelse med de viktigste avgangene og ankomstene, til en pris rundt 50 svenske kroner.

KLIKK HER! Finn billigste flypris til Gøteborg, Stockholm og andre destinasjoner hos Reiseplaneten

Du kan også sjekke priser hos Kelkoo for å forsikre deg om å finne best pris!

Gotland-guiden!

 • Gotland

  Gotland har en fascinerende historie og under vikingtiden var øya et av europas rikeste steder.  Vikinghistorien sammen med godt...

 • Fly til Gotland

  Visby Airport (IATA-kode VBY) er en regional och militær flyplass som befinner seg kun 3,5 km (5 min) nord for sentrum av Visby....

 • Klima på Gotland

  Gotland har et utpreget kystklima og sommersolen skinner betydelig mer på Gotland enn f.eks. i Malmø og Gøteborg. Statistikken...

 • Bli kjent på Gotland

  Gotland har fra de eldste tider spilt en viktig rolle innen østersjøområdet som handels- og kulturmidtpunkt og har hatt...