Forsidebilde SurfersBeach

Attraksjoner i San Gimignano

san gimignano torre grossa

San Gimignano er ikke en stor by, slik at du helt uten problemer får med deg alle byens attraksjoner til fots. I praksis er den største attraksjonen det å rusle rundt Centro Storico, altså det historiske sentrum av San Gimignano, og se på de flotte husene og tårnene.

Photo by Itto Ogami, CC BY 3.0
La også spaserturen medføre et besøk utenfor bymuren, dvs. muren som omkranser Det historiske sentrum. Muren er opprinnelig fra 1200-tallet. Det er bygget flere flotte portaler inn til byen, noen av disse stammer fra den berømte Medici-familien i Firenze som kontrollerte San Gimignano omtrent 200 år fra 1400-tallet.

En av de eldste portalene er Porta San Matteo fra 1100-tallet. Du finner Porta San Matteo helt nord i Det historiske sentrum når , ved krysset Via Cellolese og Via San Matteo.

Santa Maria Assunta

1100-tallskirken Santa Maria Assunta må bare besøkes. Veggmaleriene i kirken vil garantert gi deg en sakral følelse som sitter i lenge. Du vil også finne vakre trestatuer, relikvier og mye annet å beundre i denne kirken.

Arkitektonisk er Santa Maria Assunta et typisk eksempel på en Romanesk stil. Opprinnelig var kirken mindre, men en utbygging i 1457 ga Santa Maria Assunta den størrelsen den har i dag.

Santa Maria Assunta befinner seg ved Piazza del Duomo. Adressen er en gåte i seg selv, siden Santa Maria Assunta ikke er noen katedral (Duomo).

Torre Grosso og Palazzo del Popolo

San Gimignanos høyeste tårn er Torre Grosso, (Det tykke tårnet). Torre Grosso strekker seg 54 meter opp i været, og det ble umiddelbart etter bestemt i San Gimignano at ingen tårn skulle bli bygget høyere enn det. Fra toppen av tårnet får du flott utsikt over byen.

Palazzo del Popolo (folkets palass) ble påbegynt i år 1288 og utvidet i 1323. Utrolig nok har Palazzo del Popolo vært San Gimignanos samlingssted for byrådet siden sin opprinnelse.

Her finner du også Museo Civico med berømte Sala di Dante (Dantes rom). Den svært berømte poeten Dante besøkte San Gimignano i år 1300 og rommet er dedikert til han. Her ser du en flott samling av middelalderfresker.

Både Torre Grosso og Palazzo del Popolo ligger rett ved siden av Santa Maria Assunta ved Piazza Duomo.

Sant Agostino

Kirken Sant'Agostino ble bygget i perioden 1280 til 1298 i en gotisk stil og befinner seg nord i gamlebyen, nær Porta San Matteo. Dette er en kirke som ikke ser ut som all verden på utsiden, men som åpenbarer seg i all sin prakt når du kommer deg på innsiden. Interiøret er fantastisk.

Sant' Agostino bevarer også legningene av San Bartolo, dvs. presten Bartoloa da San Gimignano (1228 - 1300). Han ble saliggjort av Pave Pius X i 1910.

San Gimignano 1300

San Gimignano 1300 er en kombinasjon av museum og kunstutstilling. Den viktigste gjenstanden er mest sannsynlige den 27 kvadratmeter store modellen av San Gimignano anno 1300. Modellen gir et svært så realistisk bilde av hvordan San Gimignano så ut i år 1300, inkludert fargene på bygningene. Det tok mer enn to år å ferdiggjøre modellen. Og alt ble laget for hånd.

Du finner San Gimignano 1300 ved Via Berignano 23.

Torturmuseet

Museo della Pena di Morte (torturmuseet) er et rimelig spesielt museum. På den annen side kan det være greit å få en påminnelse fra tid til annen hvor grusomme mennesker kan være mot hverandre.

Museo della Pena di Morte ligger Via San Giovanni 82 og passer best for voksne og de litt eldre barna. Mye av utstillingen er grafisk, dvs. tegninger, forklaringer etc.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

San Gimignano-guiden

 • San Gimignano

  For mange Toscana-kjennere er San Gimignano en av de absolutte favorittene. Byen var verdens første by med ”skyline”...

 • San Gimignano Fly

  Det er ingen spesiell flyplass i San Gimignano, men det er enkelt å komme hit ved å fly til Firenze, Bologna, Pisa...

 • Turist i San Gimignano

  Severdighetene i San Gimignano er mange, blant annet må du besøke piazza del duomo, La Rocca, Piazza della Cisterna...

 • Attraksjoner i San Gimignano

  San Gimignano er ikke en stor by, slik at du helt uten problemer får med deg alle byens attraksjoner til fots. I...