Forsidebilde SurfersBeach

Turist i San Gimignano

san gimignano piazza della cisterna

Severdighetene i San Gimignano er mange, blant annet må du besøke piazza del duomo, La Rocca, Piazza della Cisterna (plassen er formet som en triangel med en sisterne fra 1237 i sin midte) og ikke minst gaten Via San Matteo som oser av sjarme og atmosfære.


Photo by Sunnya343 at English Wikipedia, CC BY-SA 3.0I Via San Matteo finer du pittoreske leiligheter, butikker og religiøse bygg. Det er også flere museer som fortjener et besøk når du først har tatt deg tid til å besøke San Gimignano. Vi foreslår Etrusker museet (Etruskerne var i mange år de dominerende i Toscana, men sjebnen til dette folket er ukjent), museum for hemmelig og forbudt kunst (finnes ved Piazza Pecori) og ornitologisk museum, (ved gaten Via Quercecchio).

San Gimignano er ikke byen for å feste eller shoppe. I alle fall ikke shopping av moteklær og lignende produkter. De fleste butikkene faller innenfor kategorien "turistfeller", og selger souvernirer og lignende gjenstander. Men noen butikker tilbyr gode håndtverksprodukter og smykker.

Mat og vin av topp kvalitet kan selvsagt også kjøpes i flere butikker. Det typiske italienske og toscanske kjøkken er representert gjennom et brukbart utvalg av pizzeriaer og ristoranter hvor de fleste serverer mat med god kvalitet. Igjen gjelder regelen om at du bør forsøke å finne hvor lokalbefolkningen spiser. Maten her er alltid best og ofte også billigst. Denne regelen bør i alle fall gjelde hvis du skal ha noe annet enn en vanlig pizza.

Festivaler i San Gimignano

Det er ofte større eller mindre festivaler og opptredener i San Gimignano. I midten av juni er det festival til ære for byens helgen, og denne festivalen varer i flere dager.

For overnatting så finnes det hoteller i byen. Vi kan anbefale Hotell L’Antico Pozzo som ligger i sentrum av byen og er datert tilbake til 1400-tallet. Adressen er Via San Matteo 87. Du kan også leie rom privat flere steder i byen.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

San Gimignano-guiden

 • San Gimignano

  For mange Toscana-kjennere er San Gimignano en av de absolutte favorittene. Byen var verdens første by med ”skyline”...

 • San Gimignano Fly

  Det er ingen spesiell flyplass i San Gimignano, men det er enkelt å komme hit ved å fly til Firenze, Bologna, Pisa...

 • Turist i San Gimignano

  Severdighetene i San Gimignano er mange, blant annet må du besøke piazza del duomo, La Rocca, Piazza della Cisterna...

 • Attraksjoner i San Gimignano

  San Gimignano er ikke en stor by, slik at du helt uten problemer får med deg alle byens attraksjoner til fots. I...