Forsidebilde SurfersBeach

Spise i Bologna

Bologna regnes som en av Italias  kulinariske hovedsteder, og er opphav til den berømte Pasta (spagetti) Bolognese. Byen tar også på seg æren for lasagnen, og Bologna har i Italia fått tilnavnet La Grassa, «Den feite». Maten i Emilia-Romagna domineres av kjøtt og ost. Sjømat finnes i atskillig 

pasta vin

Det vrimler av restauranter og spisesteder i alle prisklasser, og til og med mange av de bedre restaurantene er rimeligere enn tilsvarende steder ellers i Italia. Vær imidlertid obs på at Bologna ikke er noen utpreget turistby, og langt fra alle av byens restauranter har menyer på engelsk, eller engelsktalende servitører.

Et lynkurs i de mest grunnleggende italienske restaurantuttrykkene eller en parlør kan kanskje være en idé.mindre grad, selv om de fleste restauranter også har det på menyen.



Det italienske kjøkkenet er både godt og spennende og består av mye mer enn pizza. Et måltid begynner med antipasti, som kort og godt er appetittvekkere. Forretter kan også kalles primi piatti. Neste rett er Secondi, som er hovedretten, enten fisk eller kjøtt. Når du kjøper hovedrett, må du bestille grønnsaker, poteter og lignende i tillegg. Til slutt bestilles ost eller frukt (ost heter formaggi), før det hele avsluttes med dolci (dessert). Husets vin heter vino de la casa (rødvin er rosso, mens hvitvin er bianco). Denne vinen serveres som regel i liters- eller halvliterskaraffel, og er god og rimelig.

I gatene Via A Righi og Via Delle Belle Arti (som går mellom Indipendenza og Zamboni) ligger det mange populære utendørsrestauranter som fylles opp i 20-tiden. Mange av restaurantene i Italia har stengt mellom kl. 1500 og 2000, så prøv å justere middagstrangen til utenom det tidsrommet.

Ønsker du å prøve ekte lokal mat i Bologna kan du for eksempel prøve en av disse restaurantene:

Al Pappagallo Ristorante ligger på Piazza della Mercanzia like ved Le Due Torre, og har en over hundre år lang historie. Tidligere gjester inkluderer berømtheter som Alfred Hitchcock og Albert Einstein. Her serveres både tradisjonell bolognesisk mat og mer oppfinnsomme retter. Vinutvalget er usedvanlig bra, med over 250 typer, hovedsakelig italienske. Hovedrettene koster rundt 90 til 150 kroner.

La Brace (Grillen) i Via San Vitale spesialiserer seg på fisk, men har også noen av byens beste pizzaer og fersk pasta til gode priser. Hyggelig lokale i 60-talls retrostil. Pizzaer fra 40 kroner, hovedretter fra 65 kroner.

Diana på Via dell’Indipendenza er utvilsomt Bolognas mest kjente restaurant, med sine fornemme hovmestere og celebre gjester. Hvis duebryst, trøfler eller hummer i lyset av krystallkroner i en lang og sofistikert hall frister, er dette stedet for deg. Hovedretter fra 180 kroner.

------> Reiseguiden om Bologna fortsetter ...

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

{fcomments}

Skopelos-guiden!

  • Skopelos

    Skopelos er en øy som lenge har levd delvis skjermet for den verste masseturismen, en årsak er naturlig nok at den eneste...

  • Fly til Skopelos

    Du kan fly til Skiathos med charterselskaper som f.eks. Apollo eller rutefly til Aten og videre der med innenlandsfly....