Forsidebilde SurfersBeach

De sprøeste museer i verden

london ripleys believe it

Det finnes naturligvis en rekke helt sprø museer rundt om i verden. Det finnes dessuten en egen "kjede" som utstiller alt rart og under. Ja, vi snakker om Ripley's Believe It or Not!



Du har mest sannsynlig sett eller hørt om Ripley's hvis du har vært ute å reist litt. Få museer passer bedre for folk flest hvis man vil se litt utenom det vanlige. Er du lei høykultur og kunstmalerier, eller kanskje du reiser med barn? Da er Ripley's løsningen med alle sine rariteter og morsomheter. Her kan du nemlig se modeller og fotografier av alt fra mennesker som er 100 % "gjennomtatovert" til datamaskiner i pur gull.

Hvem var Ripley?

Det er ikke lett å beskrive LeRoy (Robert) Ripley, (født 1890 i Santa Rosa, California), annet enn at denne mannen var unik i all sin nysgjerrighet og kreativitet. Han var tegneserietegner, oppdager, samler og reporter. Han var dessuten en meget habil baseball-spiller i sine ungdomsår, før han ble ansatt i mediebransjen med jobber i blant annet San Francisco Chronicle og senere New York Globe.

En dag tegnet han en reportasje om ni underlige og ukjente idretter. Etter litt grublerier fikk tegningene tittelen Believe It or Not. Resten er historie!

Ripley's Believe it or not finner du over hele verden.

Ripley's er først og fremst lokalisert i USA (hvor ellers?) med i skrivende stund 42 museer og attraksjoner fordelt over hele landet. Er du f.eks. i New York kan du jo stikke innom. Adressen er 234 W. 42nd Street, ved Times Square.

Du finner versjoner av Ripley's også i Canada, Thailand (Pattaya), Mexico, Japen, Maylaysia, Kuwait og India. Europa har også sine utgaver. Et ligger i København, nærmere bestemt på Rådhusplassen 57. Det andre ligger i London, også det med en promenent adresse. Nærmere bestemt på Piccadilly Circus. Her kan du gå gjennom mer enn 20 gallerier som viser frem 500 utrolige rariteter.

For deg som ikke får det rart nok

Om et museum fortjener en plassering på listen over verdens rareste museer avhenger nok litt av personen som besøker disse. Men det er liten tvil om at følgende museer er noen av de snåleste vi har lest om, og som forunderlig nok pirrer til et besøk.



Kloakkmuseet i Paris

paris kloakk museum

Rotter må du naturligvis se når du besøker kloakkmuseet i Paris. Photo: dedmanjones - CCLicence

Paris hadde faktisk sitt første kloakksystem så tidlig som på 1200-tallet. Du kan nå gå på oppdagelsesferd i byens kloakksystemet. Vårt tips er å holde pusten.

Musée des égouts er åpent alle dager med unntak av torsdager og fredager. Museet finner du ved Pont de l'Alma, 93 quai d'Orsay i Paris.

Åpningstider for kloakkmuseet i Paris er fra 1100 til 1700 alle dager med unntak av torsdager og fredager hvor det er stengt. 

Museet (eller turer i kloakken) åpnet så tidlig som i 1889 og vi lover deg en tur du mest sannsynlig ikke har opplevd før.

Torturmuseet i Amsterdam

amsterdam tortur museum

Dette er ikke en stol du frivillig vil bli plassert i. Torturmuseet i Amsterdam. Photo: mattmangum - CCLicense 

Bli med ca 500 år tilbake i tid og lær om de grusomme torturmetodene som ble benyttet den gang. Amsterdam er kjent for mye rart, men det spørs om ikke et skikkelig torturmuseum er noe av det rareste.  Her vil du se giljotiner og rekvisitter fra inkvisisjonen og naturligvis ymse skrustikker og strekkbenker.

Museet er for deg med gode nerver, og naturligvis, dette er ikke spesielt barnevennlig. Adressen er Singel 449. Åpningstider er fra 1000 til 2300 hele uken. For ordens skyld finner du et torturmuseum i Praha (Celetná 558/12, 110 00 Staré Město) og i London (med navnet The Clink og som befinner seg i 1 Clink Street nær London Bridge.

Penismuseet på Reykjavik (Island)

reykjavik penis museum

Penismuseet i Reykjavik er ikke et erotisk museum, snarere et zoologisk museum. Photo: Jennifer Boyer - CC-lisens

Icelandic Phallological Museum samler og viser frem peniser og deler av denne fra en rekke pattedyr, og da først og fremst de som har eksistert og eksisterer på Island. Adressen er Hedinsbraut 3a i Reykjavik.

Noen av pattedyrene er dessuten mennesker, og første bidragsyter skal etter sigende være en tidligere islandsk Don Juan. Utstillingen omfatter nærmere 300 peniser og vi konkluderer med at elefanter er store "både her og der".

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

Verdens dyreste nyttårsfeiringer

sydney nyttar fyrverkeri

Klar for en gåte? Hva koster mer enn 60 millioner kroner og varer ca. 10 minutter? Vel, svaret får du vite den 31. desember ved midnatt.

Photo: By Adam.J.W.C. - Own work, CC BY 3.0, Link



De store byene konkurrerer om å arrangere de flotteste fyrverkeriene på nyttårsaften. Og for mange har det blitt en årlig ferieopplevelse å besøke en ny "nyttårsby".  I New York møter en millioner mennesker opp på Times Square og teller ned til midnatt, og mange mener det er det mest fantastiske. Men hvilke byer har egentlig de mest storslåtte fyrverkeriarrangementene?

London

London har hatt gigantiske organisert fyrverkerier siden tidlig 2000-tallet i City og minst en halv million mennesker forsøker å trenge seg ned til Southbank hvor kanskje bare 100 000 får plass. London er kjent for et fyrverkeri med mer enn 10 000 eksplosjoner og 400 ulike typer fyrverkeri. Og hvem vil ikke se og høre at selveste Big Ben slå sine tolv slag?

 

Dubai

Dubai har (naturligvis) hatt Guinness-rekorden med tanke på verdens største fyrverkeri. Mer enn 500.000 ulike raketter og eksplosjoner skutt ut fra blant annet Burj Khalifa (i skrivende stund verdens høyeste bygning) gjør dette til en opplevelse du bare må få med deg.

Behøver vi å si at nesten ingen bruker mer penger enn Dubai på fyrverkeri?

 

Sydney

Sydney har helt siden den store "år 2000-festen" jobbet aktivt for å bli nyttårsdestinasjonen med stor N. Vi snakker om årlige kostnader på langt over 40 millioner kroner for å gi folk den store WOW-effekten. Og med omgivelser som Operahuset og Harbour Bridge er det vanskelig å slå Sydney med tanke på fyrverkeri og nyttårsfeiring.

Og for å overgå Dubai skal Sydney nå sprenge alle rammer og bruke ca 60 millioner kroner i følge Daily Mail i Australia.

 



Andre flotte byer å feire nyttårsaften

Du behøver nødvendigvis ikke reise jorden rundt for å oppleve et storslått fyrverkeri på nyttårsaften som du aldri vil glemme. Og det finnes flere byer enn ovenstående som har masse å by på.

Noen anbefalte byer som virkelig kan fyrverkeri på nyttårsaften er Edinburgh, Rio de Janeiro, Barcelona, New York og Wien.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Verdens største statuer

kina spring temple buddha

Det er klart størrelsen teller! Det er noe spesielt med monumenter og statuer som er så store at man faktisk lurer på om det man ser, er der på virkelig, eller om det er et optisk bedrag.



Selv om du sikkert har sett Frihetsgudinnen (Statue of Liberty) på Liberty Island i New York utallige ganger på film, så er det noe helt annet å se den i virkeligheten. Bare nesen til 'gudinnen' er 1,2 meter lang. Men selv denne 46 meter høye statuen blir liten i forhold til de største statuene i verden. Ja, selv når vi legger til den 47 meter høye steinsokkelen Frihetsgudinnen står på, finnes det betraktelig høyere statuer rundt omkring i verden!

For at du lettere skal forstå proporsjonene til verdens gigantstatuer så tenk på følgende:

Monolitten i Vigelandsparken i Oslo er 17 meter høy. Det høyeste spiret på Nidarosdomen i Trondheim er 91 meter høyt, mens det kjente Postgirobygget i Oslo med sine 26 etasjer, er hele 106 meter høyt. Norges høyeste bygning er Oslo Plaza (RAdisson SAS Plaza Hotel) på 117 meter.

Nå kan du lese listen over de høyeste statuene i verden

Peter den store-statuen

moskva peter den store

En litt annerledes og svært så detaljrik personstatue befinner seg i Moskva (Russland). Peter den store-statuen er hele 96 meter høy og i skrivende stund Europas høyeste.

Statuen sto ferdig i 1997 og befinner seg på en liten øy i Moskva-elven, ved Vodootvodnyi-kanalen. Denne statuen er både elsket og hatet av lokalbefolkningen. Lett å se er den i alle fall.

Ushiku Daibutsu

japan ushiku daibutsu

Den nederste pallplassen i verdensmesterskapet, dvs. tredjepalassen, går til statuen Ushiku Daibutsu i Ushiku Japan. Statuen er hele 110 meter høy, når man inkluderer den 10 meter høye lotustronen. Inkluderes pidestallen (også 10 meter) som statuen står på, så rager monumentet fantastiske 120 meter over bakken. Ushiku ligger ca 75 kilometer nordøst for Tokyo.

Japan har forøvrig en rekke kjempestatuer så dette er landet å besøke for å fotografere noe stort.

Laykyun Setkyar

Myanmar Laykyun Sekkya Buddha

Andreplassen i verden (i skrivende stund) går til byen Monywa i Myanmar (tidligere Burma).  Laykyun Setkyar er (det vanskelig navnet) på den enorme statuen du ikke kan unngå å se hvis du kommer hit. Her finnes nemlig en Buddha som strekker seg 116 meter over bakken.  Og ja, vi tenker på den som står i bakgrunnen!  Den som ligger der foran er selvsagt ikke så høy.  Men den er 90 meter lang!

Statuen Laykyun Setkyar ble ferdig i 21. februar 2008.


Photo by Amarhgil - McKay Savage from London, UK - Bodhi Tataung Uploaded by russavia, CC BY 2.0


Spring Temple Buddha eller Foshan Golden Buddha

Er du verdens høyeste statue, så skal du selvsagt ha flere navn også. Verdens høyeste (i skrivende stund) statue kalles både Fodushan Buddha Statue og Spring Temple Buddha og er i utgangspunktet hele 128 meter høy. Men det er ikke inkludert pidestallen på 25 meter.

Spring Temple Buddha stod ferdig i 2008. Navnet Spring Temple Buddha kommer forøvrig fra de nærliggende varme kildene som har vann på hele 60 grader celsius.

Denne verdens høyeste statue i verden i dag befinner seg i Kina. Nærmere bestemt i Zhaocun, som er i Lushan-regionen, mellom Beijing og Shanghai. Det er forbausende lite som står om denne gigantiske statuen i ulike guidesider med tanke på at den nettopp er verdens høyeste.  Inkluderes byggverket (eller pidestallen om du vil) som den står på så rager Buddha-statuen utrolige 153 meter til værs! Det er 36 meter høyere enn Postgirobygget det!  Statuen er estimert til å veie ca 1000 tonn.

Les mer om Shanghai og hent gratis reiseguide om denne byen hos Reiseplaneten.



 

Andre gigantiske statuer i verden som er verdt en titt:

Rodina-Mat' Zovyot

I Mamayev Kurgan i Volgograd, (Russland) finner du moderlandstatuen som strekker seg hele 85 meter til værs! Statuen sto ferdig i 1967 og er et fantastisk skue. Selv Jack Osbourne (sønnen til Ozzy) har vært her på tur, som deltaker i det mongolske rally tilbake i 2007!

Dai Kannon of Kita no Miyako park

Japan har som tidligere nevnt en forkjærlighet for enormt høye og store statuer. I Ashibetsu, Hokkaido, befinner denne 88 meter høye statuen seg. Ashibetsu ligger helt nord i Japan, litt nord for Sapporo.

Grand Buddha

Kina har også en hang til enorme byggverk og monumenter. Denne buddha-statuen i Wuxi, (Jiangsu-provinsen) sto ferdig i 1996 og er 88 meter høy. Hit kan du gjerne ta en tur hvis du likevel er i Shanghai.

Sendai Daikannon

Nok en Japansk kjempestatue. Denne 100-meter høye kolossen står ved Sendai (Miyagi) i Japan. Sendai finner du ca 37 mil nord for Tokyo.

Keiserstatuene Yan og Huang

I Zhengzhou i Henan, Kina, finner du et monument som er satt opp så sent som i 2007. Statuen av keiserne Yan og Huang er hele 106 meter høy! Zhengzhou ligger omtrent midt mellom Beijing og Shanghai hvis du har tenkt deg en tur.

Nanshan Haishang Guanyin

Nok et kinesisk kjempeprosjekt fra nyere i tid. I 2005 skjedde avdukningen av denne 108 meter høye statuen på ferieøya Hainan, nærmere bestemt ved den kjente byen Sanya. Hainan ligger helt sør i Kina og er kjent for sine flotte strender og et yrende badeliv.


Kilder: wikipedia.org og snl.no

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Europas beste Casinoer

Casino Royale 2 UK cinema poster

Trigger tanken på gamling? Har du noen gang besøkt et ordentlig casino? Kanskje bor det en James Bond i deg?  Sjekk da ut Reisplanetens liste over de beste casinoene i Europa!  Husk at mange casinoer også byr på show og mat. Så har du en unnskydning.


Casino Royale photo: (WP:NFCC#4), Fair use, Wikipedia



Poker har spredd seg som en farsott de senere årene og blant annet i filmversjonen av 'Casino Royale' kan man se James Bond spille Texas hold'em. Dette skyldes nok akkurat dette pokerspillets enorme popularitet, for opprinnelig er det Baccarat som er spillet til James Bond.

Hva er Baccarat?

Enkelt fortalt er Baccarat et kortspill som kan bestå av kort fra opp til åtte kortstokker. Det handler om å komme nærmest mulig tallet 9.

Du som spiller får utdelt to kort og kan be om ett ekstra. Bildekort og tierkortet teller 0.  Hvis summen av kortene til spilleren overstiger tallet 10, så strykes det første sifferet.  Altså får du en åtter og en femmer = 13.  Siden det første siffret fjernes når tallet overstiger 10 så står spilleren i eksemplet igjen med 3.  Ikke mye å vedde på.

Det er tre standardvarianter av spillet baccarat. Disse er baccarat chemin de fer, baccarat banque (eller à deux tableaux), og punto banco (Amerikansk baccarat).

Punto banco er kun et sjansespill, uten krav til dyktighet eller strategier. I baccarat chemin de fer og baccarat banque, spiller dyktighet en mer betydelig rolle. Og for James Bond var det selvsagt Chemin de fer som var det foretrukne spillet.

James Bond for en kveld

Monte Carlo Casino

Mange fine biler står oppstilt utenfor casinoet i Monte Carlo. 
Photo: Bohyunlee - Own workCC BY-SA 4.0Wikimedia

I Norge er det ikke helt stuerent med casinoer, og det er vel ikke lett å gli inn i rollen som James Bond på danskebåten. Vi har ingen prinsippielle meninger om du skal bruke penger på lotto eller slotmaskiner, bare du forstår at spillegalskap ikke er bedre enn annen galskap.

Uansett er det mange stilige casinoer rundt om i verden, og selv for oss som ikke er hekta på poker eller rulett kan det være ganske så spennende å tilbringe en kveld på et slikt sted. Og det uten å bruke hele feriekassa. Ta deg tid til å fornemme casinoets ganske så unike atmosfære og føl spenningen i lokalet!

Drømmer om Macau og Las Vegas!

De ivrigste drømmer om en pokertur til Las Vegas. Der er casinoene er større og flottere enn noe annet sted. I alle fall mer sagnomsuste.  Konkurrenten til Las Vegas er casinobyen Macau.  Macau er en by som tilhører en spesialadministrert kinesisk regionen og som kun ligger 65 kilometer fra Hong Kong.

Det finnes noen gode casinoer i Europa også, og selv om du mest sannsynlig taper like mange penger her som i Las Vegas, får du som regel mer å spille for, da flybillettene er billigere.

Europas beste casinoer

Langt på vei de fleste casinoer er forretningsenheter i eksklusive hoteller.  Og store deler av verden har regulert gambling helt annerledes enn i f.eks. Las Vegas.

Europeiske casinoer er strengt lovregulert og som regel er casinoene små og mindre "fristende" enn de store hotellcasinoene i Las Vegas. Dessuten er de europeiske storbycasinoene oftest frekventert av turister og lite av lokale innbyggere.

Øst-Europa har hatt en rekke store casinoer, ikke minst i Moskva. Mange gamblere kjenner til Casino Metropol og Casino Shangri La. Førstnevnte var en del av Hotel Metropol, som kun er noen få minutter fra Den røde plass. Casino Shangri La befant seg på Pushkin Square.  

Det hevdes nå at Hviterussland vil ta over denne forretningsgesjeften fra Russland og hvem vet om du en gang går inn på Shangri La i Minsk?

Casino de Monte Carlo

casino de Monte CarloFantastiske Monte Carlo Casino.  Vær hilset fru Fortuna!
Photo:  Fruitpunchline - Own work, CC BY-SA 4.0

Gambling har vært en del av Monte Carlo siden 1863. Det beste casinoet drives av Société de Bains de Mer. Casinoet har samme arkitekt som Operaen i Paris, nemlig Charles Garnier.

Casino de Monte Carlo kan by på mer enn 300 enarmede banditter, og 35 bord med alt fra rulett til blackjack. Husk dressjakke og slips! Les mer om casinoet på deres hjemmeside! 

Casino Baden-Baden i Tyskland

Baden Baden Spa houseCasino Baden Baden er tidløs vakker.  Helt til venstre ser du inngangen til spa-avdelingen.  
Photo:  A.Savin (Wikimedia Commons · WikiPhotoSpace) - Own work, CC BY-SA 3.0

Baden-Baden i Tyskland er nok mest kjent for sine varme bad, men har også et meget anerkjent casino. Dette åpnet så tidlig som 1809 og skal av Marlene Dietrich blitt omtalt som verdens vakreste casino.

Du finner mer enn 100 enarmede banditter og ca 25 bord med Baccarat, poker og amerikansk rulett.  Adressen er Kaiserallee 1.

Baden-Baden ligger forresten nesten ved grensen til Frankrike, ikke mer enn ca 18 mil syd for Frankfurt og 25 mil nord for Zürich (Sveits). Les mer om Baden-Baden Casino.

 

The Clermont Club i London, England

Vil du besøke et casino i London så må du være medlem av en klubb, og du må ha vært medlem i mer enn 24 timer!

The Clermont Club i Berkeley Square nr 4 (Mayfair) går for å være en av Londons aller beste. Ønsker du mer informasjon om medlemsskap? Ta kontakt på 44 20 7493 5587.  

Men bare så du vet det så er The Clermont Club et sted hvor hvermansen ikke kommer inn. Selv medlemmer kan bli nektet inngang til casinoet hvis de ikke har fine nok klær.  Enkelt nok betyr det dress og slips for menn og kveldskjole for kvinner.  Åpent til 0600 til morgenen hvis du har penger nok.

PS! Her er det strengt fotoforbud, men under finner du et kart som viser hvor klubben eksisterer.

{googleMaps addr="The Clermont Club, 4 Berkeley Square, London, England"
width=100% height=200 zoom=15 addoverview=0} 



Casinoer i Norden

Det er mange byer i Norden som byr på casinoer. Disse er imidlertid ikke akkurat som Bellagio i Las Vegas, men hyggelige nok. Du finner casinoer blant annet i Stockholm, København og Helsinki.  

I Stockholm ligger det et casino ved Kungsgatan 65. Det heter Casino Cosmopol og holder åpent til 0500 på natten (morgenen).

I Helsinki finner du et stort Casino i gaten Mikonkatu 19. Der er det også mer underholdning i form av cabaret og show.  

I København er det største casinoet i Amager Boulevard 70. Les mer om casinoet i København her

 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Verdens beste skisteder

Zermatt Hauteroute

Norge omtaler seg gjerne som skisportens hjemland, men vi skal innrømme at de beste alpinanleggene ikke finnes her hjemme. Beklager Hemsedal, Trysil og Geilo. Alpelandene har bakker som er lengre, brattere, flere i antall og en helt annen atmosfære med tilhørende afterski-parties.



Det er naturligvis nær sagt umulig å slå fast hvilke skisteder som er de beste. Det er tross alt en rekke høkvalitetssteder å velge mellom i en rekke land. Med hjelp av det kjente Internettstedet Travelers Digest har vi i alle fall satt opp en liste som kårer de beste skistedene.

Husk at du enkelt sjekker billigste flybilletter og beste og rimeligste hoteller hos Reiseplaneten!

1 Whistler/Blackcomb

Whistler/Blackcomb befinner seg i British Columbia i Canada. Her er det etter sigende investert 600 millioner dollar, og da får du verdens beste alpinanlegg. Anlegget ligger ca 13 mil fra Vancouver.

Se videofilm om fantastiske Whistler/Blackcomb!

2 Kitzbühel

Beliggenheten til Kitzbühel er Tirol i Østerrike. Dette sagnomsuste skistedet ligger ca 4 timer med bil fra Wien og ca 1,5 time med bil fra Salzburg. Begge disse byene har god dekning med rutefly.

Kitzbühel er en vakker gammel by og skiturisme har vært organisert her fra 1890-tallet. Det er i disse bakkene at World Cup-sirkuset har sin råeste utforkonkurranse.

3 Zermatt

Zermatt finner du i Sveits.  Zermatt konkurrerer med Gstaad om å være best i Sveits. Men mens du i Gstaad vandrer blant fiffen på 5-stjerners hoteller er Zermatt langt mer folkelig.

Den vakre lille snøsikre byen Zermatt byr i dessuten på utrolig natur, enorme skibakker og heisanlegg og en skikkelig feriefølelse.  Zermatt er kun ca 210 kilometer fra Milano. Så kombinert med en leiebil kan du få både storbyferie og skiferie!

4 Vail

Skal du stå på ski i Colorado (USA) så ta turen til Vail.  Vail er en legendarisk skiresort i USA, og som alt annet i dette landet er anlegget enormt. Og naturligvis er området krydret med museer, hundekjøring, isbaner og alt annet som hører til en vellykket opplevelsesferie.

Vail ligger ca 160 kilometer rett vest for Denver (Colorado). 

5 Banff/Lake Louise

Banff/Lake Louise befinner seg i Alberta i Canada. Dette er et av verdens vakreste skianlegg og naturområder, om ikke det vakreste. Til sammen har området 3 skianlegg og Alberta finner du ca 25 mil fra Edmonton.



6 Chamonix, Mont-Blanc

Chamonix er selvsagt i Frankrike. Chamonix er blant annet kjent for å være vertsted for De olympiske leker i 1924 og trenger knapt noe omtale. Dette er et av verdens mest kjente skisteder. Mont Blanc er forøvrig Europas nest høyeste fjell (4810 m).  

Skal du til Chamonix så kan du gjerne fly til Geneve i Sveits. Da er du kun 8 mil fra Chamonix og alle skisportens gleder.

7 Stowe

Stowe ligger i Vermont i USA. I typisk Amerikansk stil finner du en stor mengde fasiliteter i tillegg til flotte alpinanlegg. Vi snakker om 60 restaurtanter og 90 butikker. Anlegget ligger 3,5 timer fra Boston og 2,5 timer fra Montreal i Canada.

8 Mont-Tremblant

Quebec i Canada er en region for skientusiaster. Mont-Tremblant er nemlig favorittstedet til fransk-canadiere.  Mont-Tremblant har gjennomgått en utrolig ansiktsløfting og forbedring de siste årene.

Dette var den første ordentlige skiresorten i Nord-Amerika, og den holder fortsatt stillingen som en av de aller beste. Beliggenhet ca 25 mil fra Montreal.

9 Cortina, Italia

Italia er stil, god mat og god drikke. Og landet er fullt av flotte skibakker. Cortina var en av verdens første store skiresorter og landsbyen er til stor del bilfri i sesongen. Herlig natur, flotte bakker og stilige mennesker er hva du møter her.

Cortina ligger kun 16 mil fra fantastiske Venezia og du har her gode muligheter for en herlig feriekombinasjon. Innsprück i Østerrike ligger dessuten også kun 16 mil fra Cortina.

Se videofilm fra Vakre Cortina og Dolomittene!

10 Aspen

Beliggenheten til Aspen er Colorado i USA. Dette er Amerikas Gstaad med de "rike og vellykkete", noe som naturligvis gir utslag på prisnivået.

Bakkene her er utrolig varierte og alle, uansett nivå vil finne sine favorittbakker her. Aspen ligger ca 5,5 timer med bil fra Denver (Colorado), og du passerer Vail på turen.  Med andre ord går det an å kombinere begge disse anleggene på en ferie.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Tallinn-guiden!

  • Tallinn

    Tallinn er hovedstaden i Estland og er ikke uten grunn mest kjent for sin middelalderbebyggelse. Hele det historiske sentrum er på...

  • Fly til Tallinn

    Det er flere flyselskaper som flyr fra Norge til Tallinn selv om Estonian Air nå er lagt ned. Norwegian og SAS er blant de som...

  • Bli kjent i Tallinn

    Tallinn har ca. 450 000 innbyggere. Det offisielle språket er estisk, men også russisk er svært utbredt. Estland har vært under...

  • Turist i Tallinn

    Tallinn er ikke av de største byene, men som ofte i Øst-Europa er bydelene spredt over ganske store områder som gjør at for å se...

  • Shopping i Tallinn

    Shopping i Tallinn er for mange en fryd. Litt humoristisk blir det sagt at for hver ny butikk eller shoppingsenter som...

  • Spise i Tallinn

    Mest sannsynlig vil du komme til å spise på en restaurant i sentrum eller i gamlebyen, men husk at det finnes gode og spennende...

  • Tallinn Med barn

    Tallinn er en liten og hyggelig by, og selv om byen kan være varm om sommeren, er temperaturen vanligvis slik vi er vant til fra...

  • Hotell i Tallinn

    Det finnes mange hoteller i Tallinn, og det er god variasjon i utvalget. Vær nøye med å velge hvor i byen hotellet ligger. Mange er...

  • Leiebil i Tallinn

    Du får gode leiebiler til rimelige priser i Tallinn, men ikke billigere enn det som er vanlig ellers i Europa. Husk at veiene...

  • Sport i Tallinn

    Det er kanskje ikke sport vi forbinder mest med Tallinn, men det finnes naturligvis muligheter til både å drive sport selv og...

  • Attraksjoner i Tallinn

    Tallinn byr på en rekke attraksjoner og severdigheter. Først og fremst i kirkebygg og praktbygg, ja, arkitektur generelt. Det...

  • Tallinn Videofilmer

    Tallinn/ Estland Vi har samlet noen utvalgte filmer og reisevideoer om  Tallinn for deg slik at du skal kunne få inspirasjon til å...

  • Tallinn Kart

    Klikk på ikonene på kartet over Tallinn for å få informasjon om attraksjoner og severdigheter. Du kan enkelt zoome kartet ut og...

  • Fakta om Tallinn

    Tallinn er både hovedstad og den største og mest folkerike byen i Estland. Tallinn er naturlig nok det nasjonale sentrum for...

  • Klima i Tallinn

    Tallinn ligger bare cirka 700 kilometer rett øst for Oslo, og det er dermed naturlig nok ikke de store forskjellene i hverken...