Forsidebilde SurfersBeach

Wroclaw er som mange andre byer sterkt influert av sin historie når det gjelder mat og uteliv. Med sin tyske forhistorie finner du flere flotte øl-hager og øl-haller i byen, ikke minst Bierhalle Zwizki. Denne glade turistfellen finner du i gaten Ratusz 24-27. Her er øl i store glass, servitriser i fargerike uniformer og med store utringninger, og tyskinspirert mat. Og alt til hyggelige priser.Wroclaw har også jødiske restauranter som en følge av byens historisk sett sterke jødiske enklave. En av de beste jødiske restaurantene er Sarah i gaten ul. Wlodkowica 5, som ikke er langt fra synagogen, vest for gamlebyen. Og de har mer å by på enn kosher-mat. Åpent fra 1200 til 2200.


Du kan også spise internasjonal mat i Wroclaw. Gode restauranter med kjøkken fra Italia, Hellas, India eller Mexico er like vanlig her, som i kjente byer i Vesten.  Dessverre, eller kanskje heldigvis, er det også de samme fastfood-kjedene her som du også kjenner fra andre storbyer, f.eks. TGF eller "Fridays" som det nå omtales som i dagligtale.

Såkalte grønne restauranter brer også om seg, og Greenhouse Restaurant er et eksempel på dette. Du finner blant annet en slik utgave i ul. Pitsudskiego 49/57, nærmere bestemt i Hotel Scandic. Ikke byens mest prisgunstige restaurant, men ypperlig for en annerledes lunsj. Åpent alle dager fra 0630 til 2300.

Polsk mat har ikke ry på seg for å være verdens beste når det gjelder haute cuisine, men porsjonene er store, drikken sterk og påvirkningen fra Tyskland og Østerrike påtagelig. Det er absolutt trivelig å tilbringe en kveld på en polsk restaurant, og maten er bedre enn du tror.

Noen utvalgte restauranter i Wroclaw

Restauranten Cesarsko-Królewska i gaten Rynek 19 forsøker å gjenskape fortidens storhet i byer som Wien. Restauranten har flere storslåtte matsaler, bokstavelig talt, og menyen består av utsøkte viltretter, i tillegg til annen klassisk europeisk mat. Du får dessuten mulighet til å smake utsøkt vodka her.

Capri
Denne italienske trattoriaen gir deg pasta og andre kjente italienske retter, og omtrent like godt som på restaurant i Italia. Åpningstider er fra 1200 til 2400.  Adressen er ul. Wiezienna 21 i gamlebyen.

Restauracja Teatralna
Denne helt spesielle restauranten er morsom for hele familien. Det å stige inn i Teatralna er som å komme til en annen verden, en verden hvor det meste er snudd opp-ned med våre vante forestillinger. Maten er bra, og atmosfære og omgivelser er noe helt spesielt. Åpent fra 1200 til 2200. Adressen er Pl. Teatralna 4, i kjelleren til Teatr Lalek.

Uteliv i Wroclaw

I Polen er det gjerne slik at barene først stenger når siste kunde forlater åstedet, og det er ikke annerledes i Wroclaw. I alle fall rundt markedstorget i gamlebyen.

Du finner også gode utesteder vest for det store torget, dvs. i ul. Ruska og ul. Wlodkowica. Førstnevnte gate er ungdommenes favoritt med mange klubber og barer. Mange tilreisende og fastboende tar også turen til den gamle togstasjonen ved Plac Orlat Lwowskich.

Reiseplanetens tips!

For de litt eldre, og spesielt de som liker jazz, så kan den meget koselige musikk-baren/restauranten Ragtime anbefales. Ragtime byr på levende musikk nesten hver kveld fra 2000 til 2200, en flott atmosfære, rimelig drikke og muligheten for å nyte lokal mat. Adressen er Pl. Solny, sentralt i Gamlebyen og rett ved det store torget.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Wroclaw-guiden!

 • Wroclaw

  Wroclaw har hatt så mange herskere opp gjennom årene at vi knapt kan finne dens like i noen annen...

 • Wroclaw Fly

  Det å komme seg til Wroclaw i Polen har blitt mye enklere den senere tiden. Nå flyr for eksempel...

 • Wroclaw Bli kjent

  Gamlebyen i Wroclaw Det flotte rådhuset finner du i Gamlebyen og det store torget Gamlebyen (Stare...

 • Wroclaw Turist

  Wroclaw er en av de største byene i Polen med sine ca 635.000 innbygger. Den har sin beliggenhet...

 • Shopping i Wroclaw

  Det er et hyggelig prisnivå i Polen, og denne fordelen får du med deg som turist i Wroclaw også....

 • Spise i Wroclaw

  Wroclaw er som mange andre byer sterkt influert av sin historie når det gjelder mat og uteliv. Med sin...

 • Hotell i Wroclaw

  Det er rimelig med overnatting i Polen. Det gjør at du kan bo litt flottere enn du vanligvis gjør når...

 • Wroclaw Leiebil

  Hvis du planlegger en eller flere lengre ekskursjoner ut av byen, kan det lønne seg å leie bil for...

 • Wroclaw Attraksjoner

  Wroclaw har så mange flotte kirkebygg at vi knapt har sett maken i noen annen by. Her er også en...

GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.