Forsidebilde SurfersBeach

Turist i Brisbane

Brisbane i Australia er en by som til stor del lever av turister.  Det er ikke rart at byen derfor satser på ulike turistattraksjoner.  Ikke minst har byen ca 30 kilometer med sykkelveier. Hvorfor ikke tilbringe en ettermiddag på sykkel langs the Brisbane River?  Brisbane har også en rekke iøyenfallende parker og hager.  Det subtropiske klimaet gir byen anledning til å fremvise de grønneste oaser med blomster og planter så vakre som det bare går an.  Roma Street Park, South Bank Parklands, Brisbane botaniske hage og den japanske hagen (Tsuki-yama-chisen) er bare noen av favorittene.

Badeliv og strender nær Brisbane

Skal du bade så finnes muligheten i South Bank Parklands, men stranden med stor S er å finne ved North Stradbroke Island. Denne øya ligger ca 30 km sydøst for Brisbane og den er verdens nest største sandøy. Øya tiltrekker seg mange turister og det er tre landsbyer å velge mellom. Den mest populære blant turister heter Point Lookout (eller bare "the point" på folkemunne). North Stradbroke er også befolket med aborginere.

Hovedstranden (Main Beach) på North Stradbroke Island er hele 32 kilometer lang og brukes flittig av surfere.  For deg som kun vil bade og svømme så er valget Cylinder Beach eller en av de andre tre strendene langs øya.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=250 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Brisbane, Australia"
to="Point Lookout, North Stradbroke Island, Queensland, Australia"}

Kangaroo Point Cliffs

Både turister og fastboende tilbringer gjerne tid med "ekstremaktiviteter" som klippeklatring ved Kangaroo Point cliffs. Kangaroo Point finner du rett på utsiden av Brisbane River hvis du er i Brisbane CBD (Central Business District). Selve klippen er ca 18 meter høy og består av vulkanisk stein. Det finnes vitterlig 372 ruter til toppen.

Før du kommer til selve klippen er det laget et parkområde hvor du kan grille og slappe av.  Om kvelden er Kangaroo Point Cliff vakkert opplyst.

Story Bridge i Brisbane

En annen turistbegivenhet er klatring på Verdensarvlistede Story Bridge.  Story Bridge er en 777 meter lang bro som strekker seg over Brisbane River med Fortitude Valley og Kangaroo Point som destinasjoner.  På sitt høyeste er broen 74 meter, og tidligere var den beryktet for å tiltrekke seg selvmordskandidater. Den ble bygget i 1940 og da som nå er den en viktig ferdselsåre.  Ca 100.000 biler passer nå daglig over Story Bridge.

En klatretur på denne enorme broen bestilles via Story Bridge adventure climb . En flottere oversikt over Brisbane skal du lete lenge etter. Det finnes flere ulike tilbud, fra romantiske turer til famlieturer. En familietur over Story Bridge i Brisbane koster ca 1800 kroner. "Enkeltbillett" koster minst 600 kroner.  Men så tar turen også 2,5 timer.

Australian Zoo

En "obligatorisk" turistutflukt er et besøk til Australia Zoo.  Du husker sikkert Steve Irwin ("the Crocodile Hunter") fra utallige TV-programmer og som tragisk døde av et stikk fra en rokke.  Steve Irwin gjorde sammen med sin kone (og i skrivende stund eier av Australian Zoo) Terri Irwin denne dyrehagen verdenskjent.  Australian Zoo har vunnet en rekke utmerkelser.

Adressen til Australian Zoo er 1638 Steve Irwin Way, Beerwah, Queensland.  Australian Zoo ligger ca 90 kilometer nord for Brisbane, nærmere bestemt i området som kalles for Sunshine Coast.  Det er en rekke transportmuligheter, fra offentlig kommunikasjon (tog, sjekk translink.com.au/) til egne turbusser som inkluderer inngang i sin pris.

Inngangsprisen er i skrivende stund ca 400 kroner for voksne og i overkant av 200 kroner for barn (opp til 14 år).

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=250 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Brisbane, Australia"
to="Australia Zoo, Beerwah, Queensland, Australia"}

 

Brisbane-guiden!

 • Reiseguide Brisbane

  Storbyen Brisbane med sine ca 2 millioner innbyggere er utelivsbyen i Australia. Perfekt for turister med sine attraksjoner og...

 • Attraksjoner i Brisbane

  Brisbane har mange attraksjoner og severdigheter for turister. Landemerket er utvilsomt the Story Bridge som strekker seg mer...

 • Fly til Brisbane

  Flyplassen til Brisbane lyder det innlysende navnet Brisbane Airport og går for å være den 3. mest travle flyplassen i Australia....

 • Turist i Brisbane

  Brisbane i Australia er en by som til stor del lever av turister.  Det er ikke rart at byen derfor satser på ulike...

 • Spise i Brisbane

  Når det kommer til mat og restauranter så er Brisbane lykke på jorden. Det formelig kryr av spisesteder i alle formater og alle...

 • Klima i Brisbane

  Brisbane har subtropisk klima.  Dette betyr tørre (tempererte) vintre og somre med sterk varme og mye nedbør.  Varmerekorden er i...