Forsidebilde SurfersBeach

Attraksjoner i Kuala Lumpur

kualalumpur 268

Den virkelige attraksjonen med Kuala Lumpur er gleden med å vandre tilfeldig rundt om i byen og handle og spise, og rett og slett se alt den har å by på. Som turist må du selvsagt utforske de fascinerende trange gatene i Chinatown, med sine mange kinesiske butikker og spisesteder.KL er varmt, fuktig og noen ganger overfylt, så legg inn nedkjølingspauser i luftkondisjonerte shoppingsentre og restauranter. Vil du besøke tradisjonelle turistattraksjoner så husk at de fleste «kun» er overfylte i helger og på helligdager, mens de faktisk kan være tilnærmet øde på hverdager.

Fantastisk arkitektur i Kuala Lumpur

KL byr på en variasjon av arkitektoniske severdigheter. Her finner du blant annet flotte gamle britiske koloniale bygninger som Sultan Abdul Samad Building på Merdekaplassen (Uavhengighetsplassen) [se bildet først i artikkelen]og gamle Kuala Lumpur Jernbanestasjon.

I nærheten Merdekaplassen finner du dessuten Masjid Jamek, en moske laget i en sjarmerende maurisk stil, samt at den 100 meter høye flaggstangen står på plassens ene ende.

I den gamle (1888) og vakre parken Lake Gardens finner du blant annet Carcosa Seri Negara, som er den tidligere residensen til den britiske høykommissæren, og som nå huser et eksklusivt hotell. Vi minner også om at like ved Lake Garden finner du det storslåtte og enorme Nasjonalmonumentet (se detalj fra det på bildet under).

Og mens noen bygninger i Golden Triangle, som KL Tower, reellt sett ikke er annet enn kopier av andre kjente bygninger rundt om i verden, er mye omtalte Petronas Twin Towers virkelig fantastisk. Men utsikten fra KL Tower er billigere og bedre enn fra Petronas Twin Towers.

Petronas Towers er blant verdens høyeste bygninger, og de høyeste tvillingtårnene. Det går en glassbro mellom tårnene fra 41./42. etasje, og disse kan besøkes gratis. De tar imot max 1400 besøkende hver dag, så kom tidlig. Men hvis det er utsikt du er ute etter, kan du likegodt besøke KL Tower, og faktisk titte ned på Petronas Towers, siden dette tårnet er bygd på en bakketopp. På toppen er det også en populær roterende restaurant, som kun er åpen for betalende gjester.

Istana Negara (Kongens Palass)

Det er absolutt verdt å ta en titt på Kongens palass, eller Istana Negara som det også heter. Palasset ble bygget i 1928 og det har en fascinerende historie. Opprinnelig var det residensen til en kinesisk millionær. Under 2. verdenskrig ble det benyttet av den japanske okkupasjonshæren. Etter at Japan overga seg, ble palasset tilhørende Hans Majestet Sultanen av Selangor. Dette opphørte i 1957 når myndighetene i Malaysia kjøpte palasset og gjorde det om til Istana Negara for den Malaysiske kongen.

Du kommer hit ved å kjøre Syed Putra Road. Det enkleste er å ta taxi eller eventuelt kjøpe billett på turistbussene (en slik som du hopper av-og-på som du vil). Disse stopper nemlig her. Noen annen offentlig kommunikasjon finnes ikke til Kongens palass.

Fugleparken i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur har en virkelig flott fuglepark med mange ulike arter, naturlig nok med vekt på asiatiske fugler. The Bird Park gir deg garantert muligheten til å få noen veldig fine fuglebilder.

Adressen er KL Bird Park, 920, Jalan Cenderawasih, Taman Tasik Perdana (nær Islamic Art Museum i sentrum), med åpningstider som vanligvis strekker seg fra 0900 til 1800.

Akvariet i Kuala Lumpur

Nær Petronas Towers og KL Convention Centre holder Aquaria KLCC hus. Akvariet inneholder flere tusen varianter av tropiske fisker og andre arter. Her finnes blant annet sverdfisk og tigerhai.

Du kommer deg til akvariet i Kuala Lumpur ved å ta turen til KLCC Suria Shoppingsenter. Der tar du heisen ned til kjelleren. Her vil skilter vise veien til Akvariet.

Inne i akvariet er hovedattraksjonen en enormt lang glasstunnel som virkelig gir deg nærkontakt med fisk og dyr.

Utvalgte museer i Kuala Lumpur

De beste museene i sentrum er Nasjonalmuseet, som dekker regionens historie, og velrenommerte Islamic Arts Museum, som huser en liten, men interessant samling. Nasjonalmuseet har adresse i Jalan Damansara, og er vanligvis åpent fra 0900 til 1800.

Det Islamske kunstmuseet ligger midt i turistbeltet med gangavstand til og fra fugleparken, Nasjonalmuseet og Den nasjonale moskéen. Adressen er Jalan Lembah Perdana.

Den nasjonale moskeen

Den store nasjonale moskeen i Kuala Lumpur fremstår som unik med en spennende samtidsarkitektur som bygger på tradisjonell islamsk kunst, kalligrafi og ornamenter. Mest spesielt er taket på moskéen som kan gi assosiasjoner til en paraply.

Det symboliserer ambisjonene til Malaysia som uavhengig nasjon. Minareten er hele 73 meter høy. Du finner moskéen som av mange anses som den vakreste i hele Sør-øst Asia rett overfor den gamle jernbanestasjonen i sentrum av Kuala Lumpur.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Kuala Lumpur-guiden

 • Shopping i Kuala Lumpur

  Shopping i Kuala Lumpur er en av byens største fristelser! Kuala Lumpur alene har nærmere 70 kjøpesentre, og byen er naturligvis...

 • Spise i Kuala Lumpur

    Malayisk mat er svært anerkjent, og Kuala Lumpur er et utmerket sted å begynne. Her kan du finne restauranter som serverer...

 • Fly til Kuala Lumpur

  Kuala Lumpur er en av de viktigste inngangsportene til Sørøst-Asia og helt klart førstevalget for de som flyr inn til Malaysia....

 • Attraksjoner i Kuala Lumpur

  Den virkelige attraksjonen med Kuala Lumpur er gleden med å vandre tilfeldig rundt om i byen og handle og spise, og rett og...

 • Hotell i Kuala Lumpur

  Rimelig overnatting finner du overalt i Kuala Lumpur. Reiser du på virkelig budsjett så besøk hosteller med sovesalsenger hvor...

 • Bli kjent i Kuala Lumpur

  Kuala Lumpur er hovedstaden i Malaysia, og har gjennomgått en forrykende utvikling de siste årene. Der hvor det for 150 år...

 • Turist i Kuala Lumpur

  Kuala Lumpur er tilsynelatende en liberal by og vestlige klær vil sjelden føre til problemer. Men unngå altfor korte miniskjørt, og husk at...

 • Uteliv i Kuala Lumpur

  Kuala Lumpur har et ganske pulserende natteliv og Golden Triangle er episenteret for det meste av festingen i byen. Jalan P....

 • Opplevelser i Kuala Lumpur

  KL er hovedsakelig kjent for sin mat og sin shopping, men også aktive turister kan finne noe å fordrive tiden med. Moderne...

 • Kuala Lumpur

  Kuala Lumpur kalles på folkemunne bare for KL, og er hovedstaden i Malaysia.  Direkte oversatt betyr Kuala Lumpur «gjørmete...