En øynasjon har naturlig nok sjømat som sin spesialitet, og de aller fleste restauranter tilbyr retter av fersk fisk, østers, reker og hummer.
Men kjøtt er ikke noe dårlig alternativ. Islandske dyr går hele livet og gresser fritt i områder uten kjemikalier og giftstoffer. Lammekjøttet er dermed akkurat så mørt som du kan forvente. Tradisjonelt lot ikke islendingene noen del av sauen gå til spille, så du kan fortsatt få servert både hjerne, øyne, hode og testikler.
Lokale islandske retter
De mest ambisiøse kan jo prøve seg på den beryktede islandske retten Hákarl, som i praksis er råttent haikjøtt. Haien inneholder en giftig syre når den er fersk, og dette problemet løste islendingene med å begrave den i månedsvis inntil syren råtnet bort. Kjøttet blir deretter tørket og serveres ofte på små spidd med brennevin til. Brennevinet fungerer best som bedøvelse før og etter at du putter haikjøttet i munnen. God appetitt!
Som det moderne samfunnet Reykjavik etter hvert har blitt, finner du selvsagt mange etniske restauranter i sentrum. Så hvis sauehjerne eller råttent haikjøtt ikke frister, kan du alltids velge indisk, mexicansk, argentinsk, italiensk – eller vegetarmat.
Vi anbefaler følgende restauranter i Reykjavik:
Vi starter med å advare om stive priser i Reykjavik. Glem restaurantprisene i Norge, på Island blir vi slått. Så ta en nøye titt på menyens priser før du bestiller, og bruk gjerne de mange hyggelige barenes "happy hour" for å spare litt på feriebudsjettet.
Italia
Navnet som er så kort og beskrivende som det er mulig er restaurant Italia i Laugavegur nr 11. Du får gode (på ordentlig) pizzaer her, bakt i en ganske så autentisk pizzaovn. Det er dyrt i forhold til det du er vant til, men ikke i forhold til Island forøvrig.
En litt rimeligere variant i samme gate er Rossopomodorro (røde tomater). Adressen er Laugavegur nr 101. Prisene er litt rimeligere, menyen den samme, men snappet mer folkelig i stilen. Så får du avgjøre om det er pluss og minus.
Restaurant Meze
I matgaten Laugavegur finner du restaurant Meze i nummer 32. Servicen her er stort sett alltid topp, og baren er upåklagelig. Maten er også god. Kyllingspyd og andre småretter kan komme godt med hvis du ikke vil spandere en “ukeslønn” som ved andre restauranter. Dette er en restaurant som skiller seg litt ut fra myldret av restauranter i denne gaten.
Lækjarbrekka
Den tidligere restauranten i multihuset Perlan har flyttet sammen med Lækjarbrekka og kanskje skapt den beste restauranten i Reykjavik.
Adressen er Bankastræti 2 og du trer inn I de mest sagnomsuste lokalene i Reykjavik når du spiser her. Bon Appetit.
Uteliv i Reykjavik
Til tross for at øl faktisk var forbudt frem til 1989 (!), produserer Island nå flere typer øl, som konsumeres i store mengder på fredags- og lørdagskveldene i Reykjavik sentrum. Vin får du kjøpt på alle barer og restauranter, men det er alltid dyrt og importert. Den eneste typen "vin" som produseres på Island, er brennivín, men dette drikkes mest av turister eller Reykjaviks mest slitne og forsofne innbyggere.
Det lokale ølet er godt, men dyrt. Det er ikke uten grunn at folk kommer når det er happy hour!
Det finnes utallige steder å starte festen. Vi forslår KEX hospital (for de litt yngre). Finn døren ved Skulagata 26 og ta trappen opp til baren.
For de litt eldre så er Kaffebarin stedet. Adressen er krysset Bergstadastrædi og Laugavegur. Stedet er nær sagnomsust. Slik vi opplever stedet er det en bar med folkelig atmosfære og gode drinker og hyggelig betjening. OBS! Du går ikke hit for cocktails!
Senere er det bare å rusle Laugavegur opp og ned for barer og atter barer.
|
Bli aktiv deltaker! Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk. |