Forsidebilde SurfersBeach

Attraksjoner i Rotorua

Rotorua er et sted du besøker for å beundre naturens underverker, og ikke primært for å se kunstverk og fantastiske bygninger. Rotorua har landområder som er formet - og fortsatt blir formet - av geotermiske kilder og naturkrefter fra jordens indre. I tillegg har regionen flotte fjell og vakre innsjøer.

Ønsker du fart og spenning er ikke Rotorua mindre ekstremt enn New Zealand ellers, og byr sine gjester på mulighet for helikopterturer over vulkaner, skydiving og fartsfylt kjøring med jetbåter på innsjøen. Dette koster naturlig nok en del penger, men opplevelsene vil garantert kurere deg for hikke i årevis fremover.

Er du litt mindre foroverlent når det kommer til adrealin-kick og mer av den kulturinteresserte typen, så kan du få lærerike dager ved å bli kjent med Maorikulturen og se utstillinger i Rotorua museum. 

Her er et utvalg av de største attraksjonene og severdighetene i eller nær Rotorua.

Government Gardens

Government Gardens er en vakker hage som omgir et gammelt badehus i Tudor-stil. Opprinnelig het området Paepaekumana og var (og er) av stor betydning for Maorifolket. Maoriene ga hagen som gave til "alle verdens mennesker" sent på 1800-tallet.

Hagen har vakre blomster og trær, og en rekke statuer og monumenter.

Rotorua Museum

Rotorua museum befinner seg i det som opprinnelig var et badehus i Government Garden.  Rotorua museum er et svært interessant museum som viser alt fra Rotoruas og badehusets historie til moderne samtidskunst fra hele verden.

Museet har dessuten en interaktiv kino som er inkludert i inngangspengene.  Filmen gir et humoristisk og lærerikt bidrag til forståelsen av hva jordskjelv er for noe, og kombinerer dette med historiefortellingen om Rotorua.  Dessuten er det ganske så skremmende når hele kinosalen rører på seg når jordskjelvet inntreffer. Åpent stort sett alle dager fra morgenen til kl 1700.  Adresse: Government Garden.

Rotorua Canopy tour

Er du klar for natur og action så er Rotorua Canopy tour et soleklart valg.  Her «flyr» du fra tre til tre i bushen og går på veier i tretopp-høyde. Adressen er 173 Old Taupo Road, ca 2,5 kilometer rett vest for Rotorua Museum.  Rotorua Canopy tour er åpent fra 0800 til 2000 alle dager i sesongen.

Gondolene i Mount Ngongotaha

For den ultimate utsikten over Rotorua så tar du turen til Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park og gondolene i Mount Ngongotaha.

Gondolturen er nærmere 500 meter lang og på toppen er det mulighet til å kjøre store trehjulinger og spise god mat.  Skyline Rotorua ligger kun ca 5 kilometer nord for Rotorua Museum og Rotorua sentrum.

Mitai Maroi Village

Er du interessert i kultur og vil bli bedre kjent med Maoriene, så finnes det knapt noe bedre å ta seg til enn å besøke Mitai Maori Village som befinner seg fem minutters kjøretur fra Rotorua sentrum. www.mitai.co.nz

Wai-O-Tapu

I 1886 ble området i og rundt Rotorua utsatt for ca 30 jordskjelv og flere Maori-landsbyer ble utslettet.  Over 100 mennesker mistet livet og landemerket med de rosa og hvite terassene ble ødelagt, et naturområde som av de lokale ble benevnt som Det åttende underverket i verden.
 
De enorme naturkreftene som utfoldet seg i 1886 formet nye underverker. En turistattraksjon er den Maori-eide parken Wai-O-Tapu ca 30 kilometer sør for Rotorua.

En ca. 3 kilometer lang rusletur i parken gir deg blant annet nærkontakt med Djevelens bad, Champagnebassenget og Artistens palett.  Vakre psykedeliske farger i vann og på fjell og planter, samt varm damp som stiger opp fra kratere og kulper, gir deg følelsen av å være i et eventyrland.

Geysiren Lady Knox

Noen hundre meter med bilen fra Wai-O-Tapu finner du dessuten Lady Knox.  Lady Knox er en geysir som med litt menneskelig hjelp spruter stråler av varmt vann 20 meter til værs hver dag klokken 1015.

Kanskje like interessant som selve «spruten» er guidens fortelling om området generelt og geysiren spesielt. Informasjonen starter ca kl 10.00.  Det er laget en enkel sittetribune like ved Lady Knox (dvs. geysiren).

“Inngangsbilletten er inkludert når du kjøper billett til Wai-O-Tapu.

Rotorua-guiden!

 • Reiseguide Rotorua

  Multikunstneren Janet Keen sier at "Rotorua is beautiful even on a dull day", et utsagn vi ikke har spesielle problemer med å...

 • Fly til Rotorua

  Rotorua har en egen liten flyplass som åpnet allerede på 1960-tallet (IATA-kode ROT).  Hovedruten er Rotorua til/fra Christchurch på...

 • Turist i Rotorua

  Rotorua er å finne på Nordøya på New Zealand, i regionen Bay of Plenty, ca 3 timers kjøretur fra Auckland.  Innfartsveien inn til...

 • Shopping i Rotorua

  I Rotorua shopper man først og fremst lokale velværeprodukter. Disse holder god kvalitet og er en naturlig følge av...

 • Hotell i Rotorua

  Det er føles som det er flere hotellsenger i Rotorua enn det er potensielle overnattingsgjester. For deg er fordelen at tilbudet...

 • Spise i Rotorua

  Reiseplaneten har hatt noen flotte matopplevelser i Rotorua, og kombinert med gjestfriheten til de restaurantansatte og et...

 • Attraksjoner i Rotorua

  Rotorua er et sted du besøker for å beundre naturens underverker, og ikke primært for å se kunstverk og fantastiske bygninger....

 • Klima i Rotorua

  klima er vulkansk