Forsidebilde SurfersBeach

Reiseplaneten har hatt noen flotte matopplevelser i Rotorua, og kombinert med gjestfriheten til de restaurantansatte og et prisnivå lavere enn f.eks. i Australia, så sitter superlativene løst. Det finnes logisk nok mange spisesteder i og rundt Rotorua, så du behøver i prinsippet ikke lete for å finne en restaurant.  Men vi anbefaler absolutt at du styrer unna måltider på turiststedene, som for eksempel frokost i kaféen til Wai-O-Tapu, før du tar de geotermiske kildene og de psykedelisk-kulørte tjernene nærmere i øyesyn.  Slike oppvarmede baguetter er ikke noe vi frivillig spiser en gang til. Da er det mye bedre å innta frokosten i selve Rotorua, f.eks. på kaféen Third Place med utsikt over Lake Rotorua.

Selve matgaten i Rotorua ligger i Tutanekai Street i sentrum. For enkelhets skyld har de kalt en del av gaten for ‘Eat Street’ så selv ikke den fjerneste av oss skal være i tvil hvor man spiser eller drikker.  Og restaurantene i og rundt Eat Street holder veldig god kvalitet.  Det kommer nok av den tøffe konkurransen utestedene i mellom.  Du skal hverken fire mye på kvaliteten, eller overprise maten, før turister og lokalbefolkningen finner andre alternativer.

Restaurantene i Rotorua er varierte med tanke på kjøkken, og i tillegg til typiske grill- og hamburgerrestauranter finner du mange japanske, thailandske, kinesiske -og italienske restauranter.

Vi anbefaler følgende restauranter i Rotorua:

Nuvolari

En stilig italiensk/europeisk restaurant er Nuvolari nederst i Eat Street (1122 Tutanekai Street). Ypperlig mat til greie priser, og en atmosfære som gjør at man senke skulderne og samtale fritt om dagens opplevelser.  

Som en hyggelig digresjon kan vi informere om at vi her møtte en nordmann som jobbet midlertidig som servitør hos Nuvolari under sin backpacker-rundreise i Australia og New Zealand.

Leonardo's

I en global verden skal man kanskje ikke bli overrasket over at man finner et lite stykke Firenze i Rotorua på New Zealand? I alle fall har italieneren Leonardo slått seg ned her og skapt en perle av en restaurant.  

Det er ikke spesielt billig, men det smaker så godt at vi faktisk kunne betalt mer. Her er alt fra ekte italiensk pizza til gourmetretter fra Toscana. Adressen er Pukaki Street 1176, dvs. i krysset mellom Pukaki Street og «Eat Street».

Pig & Whistle

Pig & Whistle er en historisk pub som byr på typisk pub-mat av god klasse. Her er også hard festing i helgene og ofte liveopptredener.  Pig & Whistle finner du på hjørnet av Tutanekai Street og Haupapa Street.  Dette er også stedet for å se sport på TV. Er været godt kan du ta en øl, vin eller mat ute i pubens hage.

Spesialtips om mat og drikke i Rotorua!

New Zealand har flere bryggerier, og ett av de beste er Crouchers Beer. Dette er Rotoruas eget utmerkede craft bryggeri.  Baren Brew Beer selger flere av deres merker, og er et ypperlig sted å besøke for en fuktig kveld på byen.

Restauranten Skyline har en "spis så mye du vil lunsj" (og middag) ved gondolene rett utenfor Rotorua.  Her får du masse mat og en turistopplevelse i form av en fantastisk utsikt på en gang.

Adressen til Skyline og "gondolene" er 185 Fairy Springs Road.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=300 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Rotorua, New Zealand"
to="185 Fairy Springs road, Rotorua, New Zealand"}

Rotorua-guiden!

 • Reiseguide Rotorua

  Multikunstneren Janet Keen sier at "Rotorua is beautiful even on a dull day", et utsagn vi ikke har spesielle problemer med å...

 • Fly til Rotorua

  Rotorua har en egen liten flyplass som åpnet allerede på 1960-tallet (IATA-kode ROT).  Hovedruten er Rotorua til/fra Christchurch på...

 • Turist i Rotorua

  Rotorua er å finne på Nordøya på New Zealand, i regionen Bay of Plenty, ca 3 timers kjøretur fra Auckland.  Innfartsveien inn til...

 • Shopping i Rotorua

  I Rotorua shopper man først og fremst lokale velværeprodukter. Disse holder god kvalitet og er en naturlig følge av...

 • Hotell i Rotorua

  Det er føles som det er flere hotellsenger i Rotorua enn det er potensielle overnattingsgjester. For deg er fordelen at tilbudet...

 • Spise i Rotorua

  Reiseplaneten har hatt noen flotte matopplevelser i Rotorua, og kombinert med gjestfriheten til de restaurantansatte og et...

 • Attraksjoner i Rotorua

  Rotorua er et sted du besøker for å beundre naturens underverker, og ikke primært for å se kunstverk og fantastiske bygninger....

 • Klima i Rotorua

  klima er vulkansk