Forsidebilde SurfersBeach

Turist i Rotorua

Rotorua er å finne på Nordøya på New Zealand, i regionen Bay of Plenty, ca 3 timers kjøretur fra Auckland.  Innfartsveien inn til Rotorua gir få - om noen - assosiasjoner til at du nå har ankommet en særegen og ganske så vakker og populær ferieby.  Snarere tvert imot.

Veien mot sentrum heter Lake Road og henspiller på nærheten til Lake Rotorua.  Det er flere moteller langs med Lake Road, og disse er både rimelige og holder god standard.Selve byen Rotorua er bygget opp (halveis) rundt innsjøen og det er når du tar av Lake Road til veien Memorial Drive mot innsjøens havneområde at inntrykket av Rotorua bedrer seg. Innsjøen er et vakkert og svært iøynefallende skue, hvor damp fra de termiske kildene stiger trolsk opp av vannet, ikke ulikt dis en høstdag i Norge. Rotorua er definitivt et sted for ettertanke.

Rotorua er ingen stor by, knapt 70.000 innbyggere, og du får raskt oversikt over sentrum. I alle fall den biten som interesserer turister flest.

Det går en hyggelig liten promenade langs med innsjøen når du nærmer deg Government Garden, på innsiden av Memorial Drive. Her kan du ta bilder av de sorte svanene som finnes i stort antall.  Her finner du også noen lekeparker for barn, og litt lenger inn på land, langs med Fenton Street og Tutanekai Street, kan du overnatte midt i hjertet av Rotorua, hos enten Ibis eller Novotel.  

Sistnevnte hotell er dessuten stedet du bestiller billetter til ulike Maori-forestillinger vis a vis hotellet eller i Tamaki Maori Village i Government Garden.

Fra havnen kan du ta båtturer på innsjøen, eller være med sjøfly og helikoptere over vulkaner. Promenaden ender opp ved Motutara Golfbane eller i Government Garden.

Government Garden i Rotorua

Store og vakre Government Garden må selvfølgelig beundres, og følger du Queens Drive innover parken kommer du rett på bildeskjønne Rotorua Museum.  Her finner du også vakre trær, bowlingbaner av gress og naturlig nok geotermiske bad og varme kilder. Og ikke minst finner du Tamaki Maori Village her.

Like ved museet ligger det dessuten et polynesisk spa som er et yndet sted å besøke hvis du vil unne kroppen din litt velvære og sjelefred. Og det finnes behandlinger tilpasset begge kjønn slik at alle i familien kan delta.

Ved inngangsportalen til Government Garden vil du se det historiske hotellet Princes Gates Hotel.  Navnet er selvfølgelig som det er fordi hotellet ligger mindre enn et steinkast fra inngangsportalen til Goverment Garden og som lyder navnet Princes Gates.   Princes Gates Hotel har aner tilbake til 1897 og byr dessuten på mat og drikke, i tillegg til overnatting.

Spaserer du gatene Queens Drive og Arawa Street så vil du først passere det store turistinformasjonssenteret med klokketårnet som ble donert av folket i Rotorua, dernest noen “shoppingsentre” og spesialbutikker, før du kommer til "Eat Street".  Denne restaurantgaten er egentlig en del av Tutanekai Street og har noen meget gode spisesteder. 

Vi rett og slett elsket Leonardos (i krysset av Haupapa Street/"Eat Street" og Pukaki Street). Leonardo er hjemmeværende fra en liten landsby rett utenfor Firenze, og han har tatt det genuine med seg fra Italia.  Eat Street er den naturlige møteplassen i Rotorua på kvelden.  Parallellgatene til Arawa Street har forøvrig en del puber, spisesteder og butikker de også.

Fortsetter du Arawa Street eller Haupapa Street til enden så kommer du til parken Kuirau som har flere geotermiske kilder hvor du kan få nærkontakt med naturens underverker. Kast skoene og ta et fotbad i oppvarmet kildevann. Her er også grillfasiliteter for en picnic med familien.

Videre bak denne parken kommer du til Old Taupo Road hvor du blant annet finner attraksjonen Rotorua Canopy tour.

{googleMaps addr="Rotorua, New Zealand"
width=100% height=300 zoom=12 addoverview=0}

Rotorua-guiden!

 • Reiseguide Rotorua

  Multikunstneren Janet Keen sier at "Rotorua is beautiful even on a dull day", et utsagn vi ikke har spesielle problemer med å...

 • Fly til Rotorua

  Rotorua har en egen liten flyplass som åpnet allerede på 1960-tallet (IATA-kode ROT).  Hovedruten er Rotorua til/fra Christchurch på...

 • Turist i Rotorua

  Rotorua er å finne på Nordøya på New Zealand, i regionen Bay of Plenty, ca 3 timers kjøretur fra Auckland.  Innfartsveien inn til...

 • Shopping i Rotorua

  I Rotorua shopper man først og fremst lokale velværeprodukter. Disse holder god kvalitet og er en naturlig følge av...

 • Hotell i Rotorua

  Det er føles som det er flere hotellsenger i Rotorua enn det er potensielle overnattingsgjester. For deg er fordelen at tilbudet...

 • Spise i Rotorua

  Reiseplaneten har hatt noen flotte matopplevelser i Rotorua, og kombinert med gjestfriheten til de restaurantansatte og et...

 • Attraksjoner i Rotorua

  Rotorua er et sted du besøker for å beundre naturens underverker, og ikke primært for å se kunstverk og fantastiske bygninger....

 • Klima i Rotorua

  klima er vulkansk