Forsidebilde SurfersBeach

Reisetips for lange flyturer

kohsamui airport2

For mange er kun noen få timer ombord i et fly en stor tålmodighetsprøve. Med skrikende unger, trange plasser og ikke minst en irriterende stolrygg som kommer dunkende ned i kaffekoppen, er det nok av irritasjonsmomenter ombord.



Lange flyreiser krever planlegging

Når reisemålet heter ThailandUSA eller kanskje Australia må man være innstilt på en svært lang flytur, kanskje så mye som15-20 timer. Da er det greit å ta visse forhåndsregler og planlegge flyturen på forhånd.


1. Ta med en stor og luftig joggebukse som du kan skifte til før du går ombord, eller på flyets toalett like etter avgang. Det er langt mer komfortabelt og sitte 10 timer i en slik «kosebukse» fremfor en trang dongeribukse med belte.

2. Ta av skoene og kanskje og strømpene, men sørg for at du ikke blir for kald. Juster også den kalde luften i taket over setet, slik at du ikke blir for varm.

3. Prøv å ha en positiv innstilling til turen. Mye av det negative ved en lang flytur ligger i det mentale og psykiske. Bestemmer du deg på forhånd at dette blir en forferdelig tur, så blir det som regel også det.

4. La TV bli hygge, ikke mas! På lange flyvninger til for eksempel Sydney i Australia har du som regel en egen tv med fjernkontroll og med mange filmer, tv-serier og spill du kan underholde deg med.

Kanskje kan reisefølget planlegge litt på forhånd ved å sjekke hjemmeside før du reiser, bl.a.  for å finne ut hvilke filmer som sendes på ditt fly?

5. Planlegg flyturen og hold deg til planen. Har du to ukeblader og en avis med deg ombord ikke les ut alt før du har kommet i luften. Du må gjerne unne deg kaffe, te eller alkohol, men kanskje først og fremst kombinere dette til et måltid.

En film etter maten og drikken har på mange en avslappende virkning. Pass ellers på å drikke nok vann eller tilsvarende.  Det er ikke særlig lurt å bli dehydrert på en lang flytur. Vi snakker gjerne hodepine!

6. Husk å legge tidsfordrivet i håndbagasjen! Etter 1-2 timers søvn, måltid og film har du fort unnagjort halve flyreisen, og da passer det perfekt å lese et par ukeblader, bøker eller aviser som du selvfølgelig har husket å ta med deg i håndbagasjen.

Flyreiser er også ypperlig for Sudoku eller kryssord, eller kanskje en uformell yatzee-turnering. Det blir jo nesten som påskeferien på hytta når været er dårlig.



7. Ta med en kladdeblokk og en kulepenn. Det er utrolig mye man kan notere og samtidig få tiden til å gå. Du kan for eksempel skrive notater til jobb eller skole, kladde innbydelser eller gjestelister til noe du skal arrangere etter hjemkomst, eller kanskje lage budsjett over hva som skal handles under ferien.

Bruk kreativiteten og du vil merke at det er mye nyttig og unyttig som kan noteres ombord i et fly.

8. Ha med en god spilleliste på ipoden og last gjerne ned noen podcaster eller en lydbok. Reiser du med barn er det lurt å ta med flere spill, kortstokk og tegneserier. Kryssord, suduko, spørrebøker, reise trivial pursuit er alle god hjernetrim i perioder du kjeder deg.  Det er ikke alltid barneposen på flyet holder barna i aktivitet særlig lenge.

9. Pass på at reisefølget får de plassene dere ønsker. Det finnes nettsider som viser sitteplassene ombord i ulike flytyper. Det er litt kjedelig om kjæresten havner på andre siden av midtgangen.  Mange ønsker f.eks. å sitte ved nødutgangene da det her ofte er bedre benplass.

Og kanskje er det ikke like fristende å sitte rett ved toalettene. Og på store fly behøver ikke disse bare være bakerst i flyet!

10. På lange flyreiser har man som regel tatt fri fra jobb eller skole. Et av de beste tipsene og god motivasjon når du kjeder deg er å tenke på hvor du egentlig skulle vært hvis du var hjemme og hvor mye kjekkere du faktisk har det ombord i flyet enn på jobben/skolen. Og husk, om noen timer starter eventyret

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Reiseguider Thailand

  • Bangkok

    Bangkok betyr noe slikt som englenes by. For noen hundre år siden var det dessuten vanlig å benevne Bangkok som Østens Venezia....

  • Chiang Mai

    Stadig flere Thailandbesøkende har fått øynene opp for at landet har mer å by på enn bare flotte strender. Og Chiang Mai, som er...

  • Chumphon

    Hvis du er en av de som helst ikke vil ha tusener av europeere, McDonalds, gårdagens Dagbladet og "Vi Talar Svenska-skilt" rundt deg...

  • Hua Hin

    Hua Hin har vært en feriedestinasjon for Thailands kongelige og Bangkoks velstående i nærmere 80 år. De siste årene har også...

  • Ko Phi Phi

      En av de vakreste øyene langs Thailands kystlinje er utvilsomt Koh Phi Phi. Dette er også en av de mest besøkte øyene i Thailand, til...

  • Koh Samui

    En gang var Koh Samui, (også kalt Ko Samui eller kun Samui) kjent for sin eksport av kokosnøtter. Samtidig var øya backpackernes favoritt. I...

  • Krabi

    Krabi er både en by og en provins. Krabi by har ca rundt 20.000 innbyggere, og liggger i Krabiprovinsen i det sørvestlige...

  • Trang

    Underlig nok er Trang-regionen en oversett region i Thailand til tross for at den kun ligger noen timers busstur sør for...