Forsidebilde SurfersBeach

Sarajevo

Sarajevo ved Miljackas elvedal ønsker sine turister velkommen tilbake etter en svært turbulent periode som kuliminerte med borgerkrig på 1990-tallet. Men bank i bordet! Sarajevo er nå en trygg by, og befolkningen er varme og gjestfrie.

Med over 70 moskeer og den tyrkiske basaren Baščaršija er byen eksotisk for de fleste av oss, selv om dens orientalske utseende nok var mer karakteristisk før borgerkrigen som varte til 1994. I dag aner du et kosmopolitisk preg med en liten "touch" av Østen.

Sarajevo er på mange måter den virkelige linken mellom øst og vest, og byen er møteplass for forskjellige kulturer. En spasertur gjennom Sarajevo hjelper deg å forstå dette. Her har alt fra det ottomanske rike til Østerrike hersket. Sarajevo er de facto en av de aller mest historisk interessante byene i Europa.  Besøk f.eks. broen hvor erkehertug Franz Ferdinand ble drept i 1914. Hendelsen var starten på 1. verdenskrig.

Se frem til noen spennende, og ikke minst hyggelige dager i olympiabyen Sarajevo. Borgerkrigen føles uendelig fjern i dag. Byens innbyggere er tolerante overfor turister og ønsker å gjøre sitt for at du skal få et så bra opphold som mulig. De er stolte av sin by, og ikke uten grunn. Her er en rekke severdigheter, god mat og drikke, og flott natur.