Forsidebilde SurfersBeach

Sarajevo Attraksjoner

Sarajevo har en rekke museer som er interessante å få med seg. Ikke minst fordi mange av verdens store hendelser den senere tid har foregått her. Sarajevo har dessuten flott natur, og et besøk til Sarajevo bør absolutt inkludere en snau times kjøretur til Romanija og landsbyen Sokolac nordøst for Sarajevo.  Vakrere fjell- og skogområder har du antagelig ikke sett. 

Legg så til at selve Sarajevo by har vært under herredømmet til en rekke forskjellige kulturer, alt fra Østerrike- Ungarn til ottomanerne og Tyrkia. Resultatet du i form av storslåtte kirker og moskéer, forskjellige markeder og de forskjelligste nabolag.

Den katolske katedralen
Den katolske katedralen i Sarajevo er den største kirken i Bosnia-Hercegovina. Kirken som opprinnelig er fra 1889 ble delvis ødelagt under krigen på 1990-tallet, men er restaurert. Katedralen er litt av et landemerke i Sarajevo. Adressen er Ferhadija bb.

Latinerbroen (Latinska Cuprija)
Denne broen ved Obala Kulina Bana er noe man bare må besøke. Det var her Franz Ferdinand ble drept og som innebar “startskuddet” for 1. verdenskrig. Broen er opprinnelig fra 1798 og et ypperlig bevis på flott ottomansk arkitektur.

Den evige flammen
Ta turen til Maršala Tita, i krysset mellom gatene Marsala Titova og Ferhadija og se den evige ild som er et symbol for de falne i 2. verdenskrig.

Sarajevo Museum
Like ved Latiner-broen finner du dette forholdsvis nye museet som forteller om årene Sarajevo var under Østerrike-Ungar og hvilken påvirkning det hadde for byen. Åpningstider for Sarajevo Museum er fra 1000 til 1800 på hverdager og 1000 til 1500 på lørdager. Stengt søndager.  Adressen er Zelenih Beretki 1.

Avaz-tårnet
Vil du ha Sarajevos beste utsikt så tar du turen til tårnet Avaz i gaten Tesanjska 24b. 172 meter opp i været finner du nok både ditt hotell og andre av byens landemerker. Her er også en café hvis du vil spise eller ta deg en kopp kaffe. Åpningstider er fra 0800 til 2300 alle dager.

Nasjonalmuseet
Dette store museumskomplekset viser sine besøkende livet og historien til Bosnias innbyggere, og landets fauna og flora. Utenfor Nasjonalmuseet kan du slappe av i den botaniske hagen. Vel verdt et besøk. Adressen er Zmaja od Bosne.

Historisk museum
Dette museet byr på en gripende utstilling om historien til dette hardt prøvede landet. Fotografier og objekter gir deg en god forståelse for hva befolkningen har gjennomgått, ikke minst under kommunisttiden og den siste krigen på 1990-tallet. //www%This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it./">Historisk museum ligger like ved Nasjonalmuseet. Adressen er Zmaja od Bosne 5.