Forsidebilde SurfersBeach

Sarajevo kan selvsagt ikke sammenlignes med hverken Paris eller Milano når det gjelder shopping. Men så tror vi ikke mange kommer hit for å se på klær og mote heller. Men sammenligningen er ikke helt tullete, for i denne regionen er det få byer, om noen, som kan måle seg med Sarajevo når det gjelder shopping. Det finnes flere store varehus og shoppingsentre i byen, men det er nok de mer eksotiske markedene og basarene som trekker turister.

Et motetips du bør følge er å besøke Bata, en av verdens ledende - og største - skoprodusenter. De har blant annet utsalg i gatene Ćemaluša 3 og Kurta Šorka 7. Flotte sko til kvinner, og prisene er vanskelig å matche andre steder. Vi anbefaler også en tur til Oviesse som er en outlet-butikk som selger italienske moteklær til kvinner, menn og barn. Også noen interiørprodukter kan du få her.

Suvenirer og håndverksprodukter

Mange turister og fatboende søker turen til gaten Kazandziluk bb. Denne gaten er kjent for sine mange kobberutsalg. Dette er håndverk av beste merke. Kjøp antikviteter og håndlagde suvenirer her. Gaten er den beste i gamlebyen for denne typen varer. Beliggenheten er like ved det kjente markedsområdet Baščaršija.

Baščaršija i Sarajevo

Vannpiper og håndverksprodukter er ettertraktede suvenirer. Kjøp gjerne med deg noe lokal kunst også. Sarajevo er fortsatt billig for vestlige turister.

Baščaršija, eller Başçarşı som det heter på tyrkisk, er en av hovedgatene i Sarajevo og et viktig landemerke gjennom sitt "tyrkiske" marked. Ordet Baščaršija betyr, fritt oversatt, hovedmarkedet. Gaten er i den gamle bydelen av Sarajevo og inneholder blant annet en basar med alle typer varer. Markedet har aner tilbake til 1500-tallet.

Dette populære markedsområdet er omgitt av mange trange smug som alle byr på utallige spesialbutikker som selger tepper, antikviteter og brukskunst. Her er også mer tradisjonelle suvenirbutikker. Området er mer enn litt eksotisk og gir deg en minneverdig handleopplevelse. Du finner også caféer og moskéer over alt i denne delen av byen.

Store markeder i Sarajevo

Det er flere andre store markeder i Sarajevo. Besøk Ciglane-markedet som er en røre av frukt og grønnsaker iblandet typiske loppemarkedprodukter. Eller kanskje Otoka-markedet med kombinasjonen mat og klær passer bedre?  Vi tar også med Markale-markedet som er et eldorado for deg som vil se, smake og lukte på frukt, grønnsaker og blomster.

Shoppingsentre i Sarajevo

Ingen er over og ingen er ved siden av BBI Centar når det gjelder shoppingsentre i Sarajevo.  Vi snakker om mer enn 40.000 kvadratmeter med butikker. Senteret er imponerende både utvendig og innvendig. Åpningstider hos BBI Centar er fra 0900 til 2200 og søndager fra 0900 til 2100. Her er det dessuten deilig å stikke innom en glohet sommerdag for å få avkjølt seg med byens beste aircondition-anlegg. Adressen er Trg Sarajev.

Bokhandel i Sarajevo

Trenger du noe å lese på, et godt kart eller kanskje du er interessert i bosniske forfattere, eller snarere ønsker å bli kjent med en slik? Ta turen til Buybook i gaten Radićeva 4 for engelskspråkelig litteratur. Og en rekke andre språk. Dette er en bokhandel som det er alt for få av hjemme i Norge! Åpent fra 0900 til 2200 alle dager, med unntak av søndager hvor åpningstiden er fra 1000 til 1800.