Forsidebilde SurfersBeach

Sarajevo Fly

Sarajevos internasjonale flyplass heter Butmir og er i internasjonal målestokk en liten flyplass. Butmir ligger ca 12 kilometer utenfor sentrum av Sarajevo. På flyplassen er det enkelt å finne frem, og du trenger ikke akkurat engste deg for lange innsjekkingskøer eller for den saks skyld tollkontroll når du ankommer Bosnia-Hercegovina.

Du flyr direkte til Sarajevo med Norwewgian fra Moss Lufthavn Rygge. Du kan selvsagt fly med en rekke internasjonale selskaper via en eller flere mellomlandinger.

  Finn billigste flybilletter med hjelp av Reiseplaneten - Testvinner Forbrukerrådet!

Sarajevos internasjonale flyplass har det du trenger av fasiliteter, inkludert noen butikker og kiosker, turistinformasjon og vekslingskontor. Du kan også ta ut penger på flyplassens minibank.  Her er også kontorer for leiebilselskaper.

Alternativt kan man også fly til Mostar. Flyplassen der ligger kun ca 70 kilometer fra Sarajevo.

Det går ingen busser eller tog fra flyplassen til sentrum av Sarajevo. Men naturligvis står det noen drosjer utenfor ankomsthallen. Regn med ca 100 kroner i taxiregning. Pass på at drosjen har taksameter og at dette står på før dere kjører fra flyplassen. 

Et tips er å spørre hotellet om de kan hjelpe til med transport. Som regel er dette noe de kan, og da vil en sjåfør stå klar for og hente deg og ditt reisefølge når du kommer ut i ankomsthallen. Betaling skjer til hotellet.