Forsidebilde SurfersBeach

La Paz Attraksjoner

San Francisco Kirken

San Francisco-kirken ble opprinnelig bygget i 1549, men falt sammen på grunn av et et stort snøfall tidlig på 1600-tallet. På midten av 1700-tallet ble kirken bygget opp igjen, og er nå den flotteste kiren i La Paz. Området kirken ligger i er det området i La Paz hvor det er flest turister, og det er derfor også noen lommetyver i området. Så pass på verdisaker!

Plaza Murillo

Plaza Murillo er et livelig torg i sentrum. Her er like mange duer som på Markusplassen i Venezia, og en vakker fontene. Plassen er omgitt av kolonial arkitektur.  Dette er et fint sted å slappe av på en doven formiddag.

Kokamuseet

Kokamuseet ligger i Calle Linares 906 og er et av de få museumene som er interessante for folk flest i La Paz. På museet gis det en gjennomgang av cocaens betydning i det bolivianske kulturen, den historiske utviklingen og USAs krig mot narkotika.

Museo Nacional de Arte

Nasjonalkunstmuseet inneholder klassisk nasjonalkunst over tre etasjer. Og maleriene av blant annet den kjente Melchor Pérez de Holguin befinner seg i den kanskje fineste barokke bygning i La Paz.

Adressen til Museo Nacional de Arte er Calle Socabaya 432.

La Paz Zoo

Dyrehagen ligger sør for byen i bydelen Mallasa. Her er det bjørner, apekatter og andre dyr som tilhører denne delen av verden.  Dessverre lever dyrene i noe fattigslige omgivelser. Men det er spennende å se dyr du ikke er så kjent med fra før.  Og ryktene tilsier at det jobbes seriøst med å gjøre omgivelsene bedre  for dyrene. Du finner dyrhagen langs veien Rio Abajo, i Zona Sur.

Tiwanaku

Tiwanaku er gamle inkaruiner ved Titicacasjøen.  Tiahuanaco var en viktig indianerby, men det er en viss usikkerhet om hvilket folk som bodde i byen. De lærde strides om det var forfedrene til det nåværende Aymara-folket eller forfedrene til dem som grunnla Inkariket som bodde i byen Tiwanaku.

Byen ligger sør for Titicacasjøen, men historisk var det mest sannsynlig sjø hele veien til byen. Ruiene viser spor etter høyt utviklet arkitektur.  Det er estimert at Tiwanaku ble grunnlagt ca 200 f.Kr, og at den hadde sin storhetstid rundt år 600 e.kr.

Valle de la Luna

Valle de la Luna eller månedalen, fritt oversatt, ligger ca 10 km sør fra sentrum av La Paz. Dette er en dal med spesielle fjellformasjoner i fargene beige og lys grå.  Valle de la Luna er kjent for å gi optiske illusjoner når man vandrer i området.

Cinemateca Boliviana

Cinemateca Bolviana er den mest moderne kinoen i La Paz og viser både internasjonale storfilmer og Latin-Amerikanske filmer. Alle filmer sendes på originalspråket. Kinoen ligger i sentrum, og adressen er Calle Oscar Soria. Les mer på Cinemateca Boliviana

 

Poker

Poker blir større og større i La Paz, ikke minst for byens overklasse. Det finnes flere pokerklubber i byen. Ved Plaza Avaroa i sentrum er klubben «American Hold Em». I Zona Sur heter klubben «21». Det blir i hovedsak spilt Texas Hold'em.