Forsidebilde SurfersBeach

La Paz Fly

Innflyvningen til La Paz i dagslys er en mektig opplevelse. På den ene siden har man fjelltoppen Chacaltaya på 6088 meter over havet og i bakgrunnen kan man se bysymbolet til La Paz, fjelltoppen Ilimani på nesten 6500 meter over havet.

Flyplassen El Alto - John F. Kennedy
Flyplassen til La Paz ligger ikke i byen, men en forstad som i virkeligheten har fått egen bystatus. Flyplassen kalles gjerne kun for El Alto etter byen hvor den er lokalisert, men heter offisielt John F. Kennedy

Landingsstripen ligger på cirka 4000 meter over havet, som kan gi noen turister ubehageligheter. I denne høyden vil man merke at man er kortpustet og mange får hodeverk og kvalme, typiske tegn på høydesyke.  Det er ingen fly som kan fly langt fra La Paz ettersom de ikke kan lette med fulle drivstofftanker i denne høyden. På hjemreisen må man derfor regne med å fly via Santa Cruz for å fylle tankene.

Byen La Paz ligger flere hundre meter lavere enn El Alto. I taxien ned fra flyplassen ligner byen en isbre som trekker seg nedover fjellet. La Paz ligger en del lavere er fordi klimaet her er betydelig bedre. De mer velstående bolivianerene bor i lavere høyder. Lengst ned i La Paz bor de aller rikeste.

Din dyreste regning er flybilletten til La Paz
Det å fly til La Paz er gjerne en dyr og lang fornøyelse for nordmenn. Regn med priser langt over 10.000 kroner. Det er få internasjonale forbindelser til La Paz og man flyr gjerne om Lima eller Miami for å komme hit.  Du kan fly med f.eks. KLM og Amsterdam, eller LAN (Chiles nasjonale flyselskap) som har gode forbindelser fra Oslo, og flyr via Spania eller diverse amerikanske selskaper.