Forsidebilde SurfersBeach

La Paz Shopping

Man reiser ikke til La Paz for å shoppe. Det som blir solgt i La Paz er gjerne billig, men utvalget av  internasjonale merkevarer er begrenset. Det meste blir solgt på gaten, og "merkevarene" du ser er kopier. Også i tilsynelatende ordentlige butikker selges det kopivarer. De mest interessante varene å kjøpe i La Paz er håndlagede kunstgjenstander og lamaull.

Heksemarkedet - Witches' Market i La Paz
En av de virkelige severdighetene er Heksemarkedet, fritt oversatt fra Mercado de Hechiceria eller Mercado de las Brujas som det heter. Markedet er å finne ved Calle Jiminez og Linares mellom Sagarnaga og Santa Cruz. Her finner du boder som selger alt fra Lama-fostere og tørkede frosker, som benyttes for å få fart på alt fra kjærlighetslivet til ting vi ikke skal snakke om.

Du finner selvsagt mindre fremmede ting også, f.eks. en rekke urter og rekvisitter om alt mulig som skal bidra til spirituell kontakt.  Det er ikke umulig at du vil se en såkalt yatiri, eller heksedoktor, som vandrer rundt på markedet. De er lett gjenkjennelig med sine sorte hatter og koka-tasker.

Sagarnaga

Sagarnaga er en gate som strekker seg fra San Fransisco-kirken. Dette stedet er et av de få stedene i La Paz hvor det finnes mange turister. Her kan det kjøpes forskjellige hånlagede produkter som tøy av lamaull, vevde tepper og andre håndlagede gjenstander. Prisene er høye etter La Paz-nivå.

El Alto

På El Alto er det marked hver torsdag og søndag. Dette markedet er utrolig stort og er beregnet på bolivianere. Her selges alt fra kjøtt til møbler via biler. Dersom man finner noe av interesse her kan du være trygg på at du har handlet til Bolivias billigste pris.

San Miguel

I Zona Sur ligger det som er av butikker med vestlige merker. Utvalget er dårlig i forhold til hva man er vant til fra Europa og USA, men dersom man må ha et par ekte Nike-sko er dette stedet å lete.