Forsidebilde SurfersBeach

La Paz Med barn

Det er mange ting du skal tenke på før du tar med deg barn til Bolivia. Det er ikke for ingenting at byen kalles "hodepine-hovedstaden". Dette er en av verdens høyeste beliggende storbyer og mange sliter med hodepine de første dagene her. Og for et lite barn kan dette være svært plagsomt, og dermed også både slitsomt og plagsomt for foresatte.

Bolivia og La Paz sliter dessuten med politiske uroligheter og det skal godt gjøres å unngå en demonstrasjon eller to i løpet av ferien.  Fattigdom og en viss kriminalitet gjør at du må utvise stor varsomhet og planlegge dine handlinger i god tid. Dette er ikke ferien du tar på sparket, spesielt gjelder dette hvis du reiser med barn. Legg til det faktum at sykdom som malaria og annet eksisterer her, så forstår du at dette ikke er et enkelt sted å reise med barn.

Vår anbefaling er at man lar være å ta med seg små barn hit, og dersom du har barn i ungdomsskolealder så må du planlegge turen godt. Og det er en fordel om du og ditt barn har reist en del før.  Husk også at det er svært strenge regler for innførsel med barn til Bolivia og at du må ta med dokumentasjon som viser at det er ditt barn. Spesielt for aleneforeldre som reiser med barn er dette meget viktig.

Museum for barn i La Paz

Museo Instrumentos Musicales de Bolivia
Musikkinstrumentmuseet i La Paz er populært blant barn. Her kan de nemlig få lov til å traktere en rekke forskjellige instrumenter, alle laget av naturlige elementer som skillpaddeskall og fuglenebb.

Museo Nacional de Arqueologia

Arkeologisk museum huser spennende ting som mumier og inka-figurer. Bli kjent med Inkakulturen og objekter fra Tiwanaku på et av byens beste museer.

Ellers er nasjonalparker alltid populære.  Nasjonalparken Cotapata National Park er kjent for sine mange fugler og sine store og tykke trær. Nasjonalparken ligger ikke langt utenfor La paz.