Forsidebilde SurfersBeach

La Paz Bli kjent

La Paz har rundt en million innbyggere, men byen er liten i utstrekning. Det er ikke mange bydeler som frekventeres av turister, så her er det en gyllen mulighet til å komme inn på befolkningen.

La Paz har bydeler som skiller seg markant fra hverandre. Det er også stor forskjell mellom de fattige bo-områdene, som f.eks. El Alto, og de områdene hvor de mer velstående bor. En regel er at jo lenger opp i høyden du bor, desto mer fattigslig blir det. Kanskje ikke så rart. Klimaet her gjør at det er mest attraktivt, og dermed dyrest, å kunne bo færrest mulig meter over havet.

Sentrum og Soppocachi

Pradoen er midtpunktet i byen. Dette er en aveny på rundt en kilometer som strekker seg fra Plaza de Estudiante i sør til Obelisken i nord. Her går man for å treffe folk, gi penger til tiggere og spise is. Nesten hver dag driver også bolivianerene med sin favoritt fritidssyssel her: demonstrering. Soppocachi ligger vest for pradoen og er et område med mange spisesteder, spesielt i gata «20. Octubre». Her er det også flere hoteller og boligblokker.

Zona Sur

foto: ch images (flickr) cc-lisens
foto: ch images (flickr) cc-lisens

Zona Sur er en taxitur på cirka 20 minutter sør for sentrum, utenfor rushtiden. Zona Sur er et samlebegrep for alle de rike bydelene i sør som omfatter: Florida, Mallasa, Calacoto, Cota Cota og San Miguel. I San Miguel og Calacoto finnes de fleste gode spisestedene i La Paz og det er også stedet å besøke dersom man ønsker å shoppe kjente merkevarer.

Miraflores

Miraflores ligger øst for sentrum og er et lite sentrum for shopping. I Miraflores ligger også La Paz' største fotballstadion. Denne bydelen inneholder også mange leilighetskomplekser.

El Alto

El Alto hører i virkeligheten ikke lenger til La Paz, men ligner en forstad til byen. Det er på El Alto de fattige bolivianerne bor, de som prøver lykken i La Paz. Her er det ikke mye av interesse for turister utenom markedet på torsdag og søndag. El Alto blir kalt La Paz' soverom ettersom mange arbeidere bor i El Alto og jobber i La Paz.