Forsidebilde SurfersBeach

La Paz Turist

Turister kommer til La Paz av forskjellige årsaker, men de fleste søker nok hit for den fantastiske naturen dette landet byr på. Her kan du bestige topper på over 6000 meter uten å være erfaren fjellklatrer. Og er du interessert i gammel indianerkultur er også La Paz et ypperlig utgangspunkt.

La Paz er en sydende by som turister absolutt bør utforske nærmere, men husk at du er i et land og en by med høy politisk temperatur, så vis varsomhet.

Peñas

Benytt også muligheten til å se en av de mange danseshowene som vises rundt om i La Paz.  Disse kalles Peñas og består av tradisjonell dans og  musikk. Mange av stedene som arragnerer Peñas serverer også tradisjonell mat. Huari i Calle Sagarnaga 329 og Marka Tambo i Calle Jaen 710 er gode steder.

Under finner du forslag til turistutflukter fra La Paz.

Parque Nacional de Mallasa

En offentlig park som tar noen få kroner i inngangspenger. Her er det også mulig å leie grillhytter til en rimelig penge. Mange bolivianere samles her på lørdag og søndag for å grille og spille fotball, volleyball og basket.

La Muela de Diablo

La Muela de Diablo betyr «Djeveltanna». Dette er en karakteristisk topp som kan ses fra hele byen, og den er ganske riktig formet som en tann. Dersom man tar taxi til dit veien slutter bruker man rundt en time til toppen.

Huayna Potosi

Dette fjellet blir karakterisert som verdens enkleste 6000-meters topp å bestige. Den ligger noen mil nord for La Paz i fjellkjeden Cordillera Real. Flere turoperatører i La Paz arrangerer to og tredagsturer opp hit.

Chacaltaya

Dette er en fjelltopp på ca 5400 meter over havet. Man kan ta taxi nesten helt til toppen. De siste hundre høydemetrene gås opp på rundt en halv time.