Forsidebilde SurfersBeach

La Paz Spise

Maten i Bolivia har ikke imponert europeiske gourmeter, så det er ikke mange Michelin-stjerner La Paz kan skilte med. Det beste tilbudet man får når det gjelder mat er «Almuerzo». Almuerzo serveres mellom klokka 12 og 15. Dette er som regel en tre-retters middag bestående av suppe, hovedrett og dessert. Det er mange hundre steder som serverer dette i La Paz og nye steder kommer til hele tiden, mens gamle legges ned. Almuerzoen koster mellom 10 og 15 bolivianos som tilsvarer omtrent det samme i norske kroner.

De fleste spisestedene med internasjonal meny ligger i gata «20. octubre» i Soppocachi og selvsagt også i området Zona Sur. I «20 octubre» kan vi anbefale:

Vizzio
Et stykke ned i «20 octubre» ved Plaza Abaroa ligger Vizzio. Stedet drives av en palestiner og serverer pasta, kjøttretter og arabisk mat til en forholdsvis rimelig penge.

La Comedie
La Comedie ligger i en avstikker fra «20 octubre». Dette er en typisk gringoplass som dermed er full av amerikanere. Restauranten serverer i hovedsak franske retter. Men lamaen her er også utsøkt og bør prøves.

Mongos
I gaten mellom Plaza Abaroa og Plaza Isabella Catolica ligger Mongos. Dette er også et typisk gringopsted. Stedet serverer mat fra klokka 18 og en stund utover kvelden før det omgjøres om til diskotek. Det sies at Mongos har byens beste hamburgere.

Maphrao On
Denne restauranten ligger i gaten Calle Hermanos Manchego, nummer 2586, et kvartal nedenfor Plaza Isabella Catolica. Maphrao On serverer stort sett indiske retter.